Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Eurogroup: «Κλείνει η αξιολόγηση αλλά το τίμημα θα είναι ένα 4ο Μνημόνιο»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ότι επήλθε συμφωνία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συμφωνία επετεύχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

Φυσικά πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων που θα προκαλέσει κατάρρευση στην ελληνική κοινωνία και θα φέρει μεγάλη πείνα σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

«Η συνεργασία ήταν ισχυρή και παραγωγική. Πιστεύουμε οτι έχει γίνει σεβαστή πρόοδος».

"Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να υπάρξει πλήρης ολοκλήρωση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση αλλά είμαστε κοντά, εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ξεκαθαρίσαμε τον τρόπο για να υπάρξει πρόοδος, συνέχισε ο Ολλανδός πολιτικός και ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα προληπτικό πακέτο μέτρων το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μέχρι το 2018 διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους.

Πρέπει να υπάρχει πακέτο προληπτικών μέτρων αν χρειαστεί για να επιτευχθεί στόχος του 2018

Αυτό το πακέτο χρειάζεται περισσότερη δουλειά, για το πώς θα εκφραστεί ,ποια μέτρα θα έχει και πώς θα ενεργοποιούνται

Δέσμευση του υπουργού για να υπάρξει εφαρμογή αυτών των μέτρων

Αν έχουμε ένα πακέτο που χρειάζεται και τα προληπτικά μέτρα για να το στηρίξουν αυτό θα το έχουμε σε ένα νεο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη"

Όσον αφορά το θέμα του χρέους: "Δεν υπάρχει πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του χρέους το μόνο που μπορεί να εξετάσουμε είναι το reprofiling του χρέους μέσω της μεγαλύτερης περιόδου ωρίμανσης"

Σε ανάρτηση του στο twitter ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα του Ευρώ τονίζει πως έχει γίνει "καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα" και πως πλεόν γίνεται συζήτηση επί των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ζητά το ΔΝΤ, έτσι ώστε να δώσει την έγκριση του. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου