Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η Βουλγαρία αγοράζει 16 μαχητικά αεροσκάφη και δύο κορβέτες ενόψει εξελίξεων στην Μαύρη Θάλασσα


Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων αμυντικών αναλυτών και πηγές εντός της  βουλγαρικής κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ  ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος περιλμβάνει την προμήθεια  νέου εξοπλισμού τόσο για το Πολεμικό Ναυτικό όσο και για την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Η συνολική αμυντική αγορά σε  στρατό και  ναυτικό και αεροπορία θα είναι 2.320 εκατομμύρια λέβα, κάτι που  μεταφράζεται σε ευρωπαϊκό νόμισμα σε περίπου 1,6 δις ευρώ.

Η σταδιακή εκταμίευση των κονδυλίων θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο 2016-2022 και θα είναι  επαρκής για την προμήθεια  16 μαχητικών αεροσκαφών  και δύο σύγχρονων Κορβετών .


Η αγορά των αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί  σε δύο στάδια, με την σταδιακή αγορά  8 μαχητικών σε δύο «δόσεις» . Μέχρι στιγμής, υπάρχουν  τρεις επιλογές, το αεροσκάφος  Eurofigher Typhoon , το σουηδικό  Saab JAS-39C / D Gripen  και το αμερικανικό της  Lockheed Martin F-16A / B.

Άμεσα,  αμερικανικά αεροσκάφη F-16A / B μπορούν να προμηθευτούν οι Βούλγαροι από την πορτογαλική κυβέρνηση.

Η πρώτη περίπτωση  το Eurofigher Typhoon  , παρά τα πλεονεκτήματά του είναι  πάρα πολύ ακριβό   για τους Βούλγαρους, έτσι ώστε η επιλογή τους να είναι διαμοιρασμένη μεταξύ του σουηδικού αεροσκάφους και του αμερικανικού δια μέσω  της Πορτογαλίας, κάτι για το οποίο  πιέζουν σκληρά οι  Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Κορβέτες θα  κατασκευαστούν από βουλγαρικά ναυπηγεία έως το 2022.

Τελικά όπως φαίνεται πιάνουν τόπο τα χρήματα που αφήνουν οι 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις στην γειτονική χώρα , η οποία σε αντίθεση με την απογοητευτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θα «σπαταλήσει» 1,6 δις ευρώ για την άμυνα της .

Ελπίζουμε να βρούμε τρόπο, κυρίως  μέσω δωρεών από τις ΗΠΑ να ενισχύσουμε και εμείς  τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας ενόψει τουρκικών απειλών , αλλά και λόγω του «μεγάλου πολέμου» που σιγοκαίει εδώ και τρεις μήνες.

Είναι το λιγότερο που έχουν  να κάνουν οι κυβερνώντες στην χώρα μας για τον τομέα «εθνική Άμυνα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου