Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ρωσία και Σερβία υπέγραψαν σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας για το 2016 εμβαθύνοντας την σχέση τους


Η Ρωσία και η Σερβία υπέγραψαν σχέδιο που καθορίζει σε ημερήσια διάταξη την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο εταίρων για ολόκληρη την περίοδο του  2016, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του σερβικού ΥΠΑΜ, αναφέρει δημοσίευμα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ανέφερε ότι η διμερής συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τον επικεφαλής του  σερβικού υπουργείου και υπευθύνου της διεθνούς συνεργασίας Milano  Konjikovac και τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ρωσίας στην Σερβία Συνταγματάρχη Antrei  Kindyakov.

«Ο επικεφαλής της σερβικής πλευράς Milano  Konjikovac ευχαρίστησε τη Ρωσία για την υποστήριξή της στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Σερβίας», ανέφερε η ανακοίνωση .


Ο οδικός χάρτης προσδιορίζει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των  υψηλόβαθμων επισκέψεων στις δύο χώρες , συμπεριλαμβανομένου και του επικείμενου ταξιδίου του  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, Lioybisa Dikovic, στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την υπουργική δήλωση, ο Σέρβος αξιωματούχος  υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας του στην διατήρηση και στην ευθυγράμμιση σε ένα καθεστώς συνεργασίας  με όλους τους εταίρους, το οποίο βασίζεται  στον αμοιβαίο σεβασμό.

«Η Σερβία είναι επίσης ευγνώμων για την υποστήριξη της Ρωσίας στις ψηφοφορίες του ΟΗΕ για την Σρεμπρένιτσα, το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και άλλες περιπτώσεις.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: Τι επίκειται; Η Σερβία προμηθεύεται ρωσικά όπλα αξίας 5 δις ευρώ, είχαμε επισημαίνει ότι στην προ μηνών επίσκεψη στην Ρωσία του Πρωθυπουργού  της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφασίστηκε το πλάνο της συνεργασίας των δύο χωρών.

Κύριος σκοπός  της επίσκεψης του Βούτσιτς ήταν η υπογραφή μιας μεγάλης αμυντικής συμφωνίας για  μια άνευ προηγουμένου ποσότητα οπλικών συστημάτων .

Η σύμβαση, η οποία « ψήνεται» ανάμεσα στον  Βούτσιτς και τους Ρώσους , προτείνει τον  σχεδόν πλήρη και εκ  βάθρων εκσυγχρονισμό του σερβικού στρατού βασιζόμενος στα  ρωσικά πρότυπα.

Η Σερβία επίσημα έχει κηρύξει στρατιωτική ουδετερότητα, ακολουθώντας την πολιτική του Τίτο. Ο αλβανικός εθνικισμός, η μετανάστευση και η «σύγκρουση» ΗΠΑ και Ρωσίας , θα αναγκάσει τελικά το Βελιγράδι να πάρει «θέση», η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι γέρνει προφανώς προς Μόσχα «μεριά».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου