Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η Αθήνα ζητά από τους δανειστές έγγραφη δέσμευση για αναδιάθρωση χρέους έναντι προληπτικών μέτρων

της Χριστίνας Κοκκίνη
Η κυβέρνηση έπαθε κι έμαθε: Μετά την περσινή απάτη στην αρχή της διαπραγμάτευσης, τον Φεβρουάριο του 2015 που δέχθηκε αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, αλλά αυτοί δεν τήρησαν την δέσμευσή τους  για αύξηση του πλαφόν στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, τώρα ζητά έγγραφη δέσμευση από τους δανειστές ότι δέχονται να αναδιαρθώσουν το ελληνικό χρέους αν ψηφιστούν τα προληπτικά μέτρα από την Βουλή.

Το Μαξίμου διαψεύδει ανεπισήμως ότι έχει υποβάλει αίτημα γραπτής δέσμευσης, ωστόσο είναι κάτι που εφόσον συμβεί το αντιμετωπίζει θετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αρκετές χώρες αντιμετώπισαν αρνητικά τις διερευνητικές βολιδοσκοπήσεις που έκανε επ' αυτού, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οπως αναφέρει το Euro2day «αυτό που ξάφνιασε τους αξιωματούχους είναι το γεγονός ότι εκτός από τις χώρες-δορυφόροους της Γερμανίας, Φινλανδία, Σλοβενία, Σλοβακία, Μάλτα και Λεττονία, άρνηση εξέφρασαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που τη δικαιολόγησαν ότι δεν διατίθενται για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους να «χαρίσουν» κάτι στην Ελλάδα καθώς και αυτές πέρασαν από σκληρά προγράμματα στήριξης.

«Υπήρξε μια αρχική έκπληξη για τη στάση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Αυτό όμως που ισχυρίζονται δεν ισχύει. Επίσης η Γερμανία αρνείται με τη δικαιολογία ότι πρέπει να έχει την έγκριση της Βουλής για να ξεκινήσει τη συζήτηση για το χρέος. Είναι όμως ψέμα. Η απόφαση του 2012 συμπεριλαμβάνεται στο μνημόνιο που υπογράφτηκε το καλοκαίρι, συνεπώς καμία έγκριση δεν χρειάζεται για τη συζήτηση. Η έγκριση χρειάζεται για την απόφαση μόνο», αναφέρει ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

Το ελληνικό αίτημα για γραπτή δέσμευση από τους δανειστές για το χρέος επιβεβαιώνει και αξιωματούχος του Eurogroup, ο οποίος είπε ότι ο σχεδιασμός είναι «να καταφέρει ο κ. Ντάισελμπλουμ να σχεδιάσει ένα road map για το ελληνικό θέμα και να το παρουσιάσει τη Δευτέρα, ώστε να υπάρξει τουλάχιστον μια πολιτική δέσμευση και απόφαση (political agreement) που θα δίνει την απαραίτητη ώθηση να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τις 24 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική συνέντευξή του στις 27 Απριλίου ότι η ΕΚΤ ξεγέλασε την ελληνική κυβέρνηση, καθώς αναδιπλώθηκε από τις αρχικές διαβεβαιώσεις για αύξηση της ρευστότητας. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

"Στις 18 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε μια απόφαση πολιτικά κα ηθικά ανορθόδοξη για τη μείωση του πλαφόν στην αγορά ομολόγων, μπλοκάροντας έτσι τις τράπεζες από τη δυνατότητα να αναχρηματοδοτούν τη γενική κυβέρνηση. Το λάθος μας ήταν ότι πειστήκαμε από μια προφορική συμφωνία" είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την ΕΚΤ ότι εξαπάτησε την ελληνική κυβέρνηση και δεν τήρησε μια προφορική δέσμευση για την αύξηση του πλαφόν στην αγορά ομολόγων. "Θεωρήσαμε καλόπιστη την προφορική επισήμανση και θεωρήσαμε επίσης ότι η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου θα τηρηθεί. Επρεπε να είχαμε λάβει γραπτή δέσμευση" σημείωσε. 

"Όταν θέσαμε εγώ στον κ. Ντάισελμπλουμ και ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup το θέμα αυτό, πήραμε την δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί το λάθος αυτό. Το λάθος μας ήταν ότι πήραμε προφορική δέσμευση και όχι γραπτή" δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου