Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το Ιράν συνεχίζει να ενισχύει στρατιωτικά τα σύνορά του με το ιρακινό Κουρδιστάν


Μετά από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και του ιρανικού στρατού, που έλαβαν χώρα αυτή την εβδομάδα στην πόλη Sardesht, η ιρανική κυβέρνηση  αποστέλλει επιπλέον στρατεύματα στις περιοχές που συνορεύουν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, αναφέρουν κουρδικά ΜΜΕ.

Η Ιστοσελίδα Rojikurd.net ανέφερε ότι εκτός από ένα τεράστιο αριθμό των χερσαίων δυνάμεων που σταθμεύουν στις κουρδικές περιοχές του Ιράν,  ιρανικά μη επανδρωμένα αεροχήματα με πυραύλους , μεταφέρθηκαν   στις  πόλεις  Σανταντάι  και Σακίζ στο βόρειο-ανατολικό Ιράν. Σημειωτέον οι πόλεις αυτές κατοικούνται στην πλειονότητα τους από Κούρδους.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και του ιρανικού στρατού, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο των έξι Ιρανών στρατιωτών και τον τραυματισμό 20. Καμία από τα κουρδικά πολιτικά κόμματα δεν ανέλαβε  την ευθύνη για την συμμετοχή σε συγκρούσεις.


Τα μέλη του «Δημοκρατικού Κόμματος Κούρδων του Ιράν» (PDCI) κατά την διάρκεια του εορτασμού του κουρδικού νέου έτους αποφάσισαν να επαναλάβουν την στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, και πρόσφατα μετακίνησαν  δυνάμεις τους στα σύνορα μεταξύ Ιράν και ιρακινού  Κουρδιστάν.

Η δημιουργία του κράτους του  Κουρδιστάν θα επιφέρει «τεκτονικού τύπου» αλλαγές σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή , αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Κούρδοι ευρίσκονται σε Ιράν , Ιράκ , Τουρκία και Συρία και η ενδεχόμενη ανακήρυξη του κράτους τους  θα επιφέρει «αλυσιδωτές» αντιδράσεις κυρίως στις χώρες αυτές.

Οι ΗΠΑ, σημαντικός παράγοντας στην δημιουργία αυτού του κράτους,  ευρίσκονται  ενώπιον σημαντικού διλήμματος.

Από τη μία πλευρά εκτιμούν  ως αναντικατάστατο τον αμυντικό ρόλο των Σύρων Κούρδων του YPG και το στηρίζουν , από την άλλη πλευρά δεν επιθυμούν να διαρρήξουν εντελώς τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Έτσι, η Ουάσιγκτον κινείται πάνω ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί, προσπαθώντας να κρατήσει κοντά της τους Κούρδους της Συρίας και να μην τους στείλει στην αγκαλιά της Μόσχας και από την άλλη να μην τα «σπάσει» με την Άγκυρα. Δύσκολά πράγματα έως ακατόρθωτα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου