Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Π.Λαφαζάνης: «Ο Β.Πούτιν μας έλεγε να μην υποκύψουμε στους δανειστές και να αντισταθούμε μέχρι τέλους»


του Βασίλη Καπούλα
«Ο πρόεδρος της Ρωσίας μας τόνιζε σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αντισταθούμε μέχρι τέλους και να μην υποκύψουμε στις πιέσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα βγαίναμε κερδισμένοι» αποκάλυψε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε νέα συνέντευξή του.

Στο τεύχος του περιοδικού PRONEWS που κυκλοφορεί θα διαβάσετε όλες τις πραγματικά συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα.

..."Επιδίωξα και πέτυχα μια διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας για το πέρασμα από την Ελλάδα, με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη, ενός αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο. Επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο έργο στο οποίο το ελληνικό δημόσιο θα συμμετείχε 50 – 50 με τη ρωσική πλευρά, χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ, θα επωφελείτο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη ετησίως, με φτηνή, επιπλέον, ενέργεια, πέραν της ενεργειακής και γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, που είναι και το μείζον....."

Ερώτ.: Είχαν οι Ρώσοι δεσμευτεί για την προκαταβολή κερδών από το φυσικό αέριο που σε συνδυασμό με την ένταξη της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS θα μπορούσε να δώσει μία διέξοδο στη χρηματοπιστωτική ασφυξία που είχε επιβάλει η τρόικα;  

Π. Λαφαζάνης: Βεβαίως υπήρχαν σαφείς Ρώσικες δεσμεύσεις και συμφωνίες με συγκεκριμένο κονσόρτσιουμ Ρώσικων τραπεζών, πως, μόλις ξεκινούσε το έργο του Greek Stream, η εταιρεία του ελληνικού δημοσίου που συμμετείχε, θα λάμβανε άμεσα, ως προκαταβολή, ισχυρή χρηματοδότηση την οποία θα εξοφλούσε από τα μετέπειτα κέρδη της λειτουργίας του αγωγού. Αυτό θα ήταν μια ανάσα για τη χώρα.

Πέραν και ανεξάρτητα από αυτό, υπήρχε συμφωνία με τη Ρωσία και όχι μόνο, για ένταξη της Ελλάδας, έναντι ευτελέστατου τιμήματος, στην αναπτυξιακή τράπεζα (αντίβαρο στην Δυτική Παγκόσμια Τράπεζα) που συγκρότησαν πρόσφατα οι BRIC'S (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική). Αυτό θα σήμαινε για τη χώρα δυνατότητα άμεσου αναπτυξιακού δανεισμού και κυρίως άνοιγμα σε ένα νέο πολύ ευρύ και αναπτυσσόμενο οικονομικό χώρο. Κι αυτή, όμως, η συμφωνία μπήκε, λόγω, μνημονίου στο συρτάρι. Αυτό σημαίνει Ελλάδα αποικιοκρατούμενη.  

Στην νέα του συνέντευξη στην εφημερίφα «Τα Νέα» ο Π.Λαφαζάνης εκφράζει την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει μακροημέρευση της κυβέρνησης αλλά και την πεποίθησή του ότι από το νέο ασφαλιστικό νόμο πλήττεται το 100% των ασφαλισμένων και οι περισσότεροι «άμεσα και άγρια».

Επίσης ο πρώην υπουργός ανέφερε πως δεν έχει εκπλαγεί από τη «μνημονιακή μετάλλαξη» του Αλέξη Τσίπρα γιατί πάντοτε θεωρούσε ως πολύ πιθανή «μια τέτοια άθλια εξέλιξη» και υποστήριξε ότι η φυγή του ίδιου και άλλων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε για να μη γίνουν άλλοθι στην «κωλοτούμπα».

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή και τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «ενόχους» και «συνενόχους» σε «μεγάλα εγκλήματα» αλλά και για «παθιασμένους εραστές της καρέκλας».

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς ο κ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο λεγόμενος “κόφτης” είναι πρώτα απ' όλα “κόφτης” κάθε ίχνους δημοκρατίας και κυριαρχίας στη χώρα. Με τον “κόφτη” η ήδη καταρρακωμένη Βουλή, ακυρώνεται τελείως και γίνεται περιττή, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση αυτοκαταργείται από τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής μισθών και συντάξεων και επιβολής φόρων».

Επίσης έκανε λόγο για δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του μπλοκ της ΛΑΕ την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα, εστιάζοντας στον τραυματισμό της Σ. Παπαδόγιαννη. «Μια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός και ένα υπουργικό συμβούλιο που αποφάσισαν να συνυπογράψουν μνημόνιο και να το εφαρμόσουν στο ακέραιο και με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, είναι ικανοί πλέον για τα πάντα, όσο επικίνδυνα και αν μοιάζουν. Πιστεύω ότι ο κατήφορός τους δεν θα έχει πάτο. Τα χειρότερα από αυτήν την νεομνημονιακή κυβέρνηση, μάλλον, δεν τα είδαμε ακόμη», εκτίμησε ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφορικά με την αποτυχία της ΛΑΕ να εισέλθει στη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης λέει τα εξής: «Οι εκλογές εξπρές της 20ής Σεπτέμβρη, με συνωμοσία των πάντων, εγχώριων και ξένων κατεστημένων πολιτικοοικονομικών κέντρων, υπηρετούσαν αποκλειστικά ένα και μόνο βρώμικο σχέδιο: να μην προλάβει να ετοιμαστεί για τις εκλογές και να μείνει εκτός Βουλής η ΛΑΕ».

Για το ζήτημα του νομίσματος ανέφερε πως «ποτέ δεν επετράπη να γίνει δημόσιος διάλογος για το εθνικό νόμισμα. Αυτό που υπήρχε ήταν τρομοκρατία. Αηδιαστική, υστερική και καταιγιστική τρομοκρατία ενάντια στη “δραχμή” και τους λεγόμενους, δυσφημιστικά, “δραχμιστές”. Τώρα όμως το κλίμα μέσα στο λαό αλλάζει».

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της ΛΑΕ ανέφερε: «Πάντοτε είχα ζωηρότατες αμφιβολίες για την ειλικρίνεια και αξιοπιστία του Αλ. Τσίπρα και σοβαρότατες διαφορές μαζί του σε σχέση με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εξ ου και οι συνεχείς συγκρούσεις οι δικές μου και της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Τσίπρα και την προεδρική ομάδα του. Συγκρούσεις και διαφορές, οι οποίες, άλλωστε, ήταν πολύ γνωστές και δημοσίως και η εφημερίδα σας τις κατέγραφε, σχεδόν, καθημερινά. Ασφαλώς το ξεπούλημα του ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα, που σε λίγα εικοσιτετράωρα μετετράπη σε ΝΑΙ, δεν έχει ελληνικό αλλά ούτε παγκόσμιο προηγούμενο. Είναι για το βιβλίο Γκίνες».

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ΛΑΕ θέλει συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και «με κάθε αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική, πατριωτική, δημοκρατική, αντιμνημονιακή δύναμη. Δεν εξαιρούμε κανέναν. Οι καιροί απαιτούν ένα μεγάλο μέτωπο, που στη βάση της εξόδου από την ευρωζώνη, της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών και ενός συνολικότερου ριζοσπαστικού προγράμματος, θα μπορέσει να δώσει ανάσα και προοπτική στη χώρα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου