Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ αλλά με χαμηλή «οροφή»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δημοσκόπηση της Pulse δίνει σοβαρό προβάδισμα 6,5 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με την «οροφή» της όμως να είναι ιδιαίτερα χαμηλή για να μπορεί να διεκδικήσει μια ενδεχόμενη αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές (εάν βέβαια ισχύει ο τωρινός εκλογικός νόμος με το μπόνους των 50 βουλευτών για το πρώτο κόμμα)


Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το euro2day.gr στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή), η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30%, έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5%, Ένωση Κεντρώων με 3%, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%.



Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι η απάντηση «Κανένας από του δύο» έλαβε ποσοστό 44%.



Στην ερώτηση πώς αξιολογείται το Brexit για την Ελλάδα ποσοστό 41% απάντησε αρνητικά και ένα 20% το εκτίμησε ως μια θετική εξέλιξη.

Ουδέτερη η επίδραση απάντησε το 25%.



Eίναι σαφές ότι όλα θα κριθούν στις επόμενες εκλογές στην πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής με κοινοβουλευτική πλειοψηφία 200 βουλευτών ώστε να ισχύσει απο τις επόμενες εκλογές. Εάν δεν γίνει αυτό εφικτό τότε ο νέος εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ότι είναι πιο συμβατός στο να βρει συμμαχίες για να ξανακυβερνήσει ακόμα και εάν δεν βγει πρώτο κόμμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου