Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Τουρκία: Τώρα θέλει να ναυπηγήσει μεγάλου εκτοπίσματος αεροπλανοφόρο!

του Πάνου Σπαγόπουλου
Μετά την  απόφαση να προχωρήσει στην ναυπήγηση - η οποία έχει ήδη ξεκινήσει - ενός σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων και ικανού να μεταφέρει ελικόπτερα και αεροσκάφη F-35 τώρα ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την κατασκευή ενός "κανονικού", μεγάλου εκτοπίσματος, αεροπλανοφόρου και μάλιστα, ίσως όχι μόνο ενός!

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού Ναυτικού ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να μην προβούμε στη δημιουργία μγάλων αεροπλανοφόρων» και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κράτος είναι αποφασισμένα να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα».

Επιπλέον ο Ερντογάν τόνισε την σημασία της ανάπτυξης αμυντικής βιομηχανίας της χώρας σημειώνοντας ότι η εξωτερική εξάρτηση της Τουρκίας σε οπλικά συστήματα ήταν περίπου 80% το 2002, αλλά έχει πέσει στο 40% σήμερα. «Δεν γίνεται να υστερούμε στα θέματα αμυντικής βιομηχανίας από τις άλλες μεγάλες χώρες λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής μας θέσης», σημείωσε.

Οι πληροφορίες μιλάνε για αεροπλανοφόρο εκτοπίσματος 60-70.000 τόνων. το οποίο θα κινείται στην Μεσόγειο κτίζοντας ένα δόγμα θαλάσσιας κυριαρχίας στην Μεσόγειο ανάλογο με του αμερικανικού Ναυτικού το οποίο έχει πάντα ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο (εκτοπίσματος 90.000 τόνων) στην περιοχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου