Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βρυξέλλες και Βερολίνο προσπαθούν να "χωνέψουν" το Brexit και κάνουν σχέδια επί χάρτου αποτροπής διάλυσης της ΕΕ


Με τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία να είναι συνταρακτικές μετά την απόφαση του Brexit, στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ακόμη μουδιασμένοι και αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν την κατάσταση για να αποφευχθεί το γκρέμισμα του οικοδομήματος. Αυτή η εβδομάδα πάντως θα είναι καθοριστική και θα δείξει αν και πότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μετά από μαραθώνιες επαφές και διαβουλεύσεις και αφού οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. ξεπέρασαν ή προσπάθησαν να χωνέψουν το σοκ της απόφασης του Brexit, φαίνεται να κατέληξαν στο συμπέρασμα πώς στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν οι συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου αυτή την εβδομάδα να γίνει χρήση του περιβόητου άρθρου 50 με το οποίο οριστικά η Βρετανία ανοίγει την διαδικασία εξόδου.

Κι αυτό γιατί η μία παραίτηση διαδέχεται την άλλη, αρχηγοί κομμάτων έχουν βρεθεί στο στόχαστρο και ο Ντέιβιντ Κάμερον για πολλούς δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο που θα υπάρξει η διαδοχή του.

Ίσως πάντως να υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι των Βρυξελλών δηλώνουν πώς πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εξόδου. Όχι για την ανατροπή του αποτελέσματος, αλλά για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θωρακιστεί περισσότερο στο να μην ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα της Βρετανίας. 

Η τρέχουσα εβδομάδα πάντως είναι γεμάτη από επαφές έτσι ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο όπου μαζί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι θα έχουν διαβουλεύσεις σχετικά με το Brexit.

Μέρκελ και Ολάντ φέρονται να διαπίστωσαν "πλήρη συμφωνία του στον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε από το βρετανικό δημοψήφισμα" κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας αργά το βράδυ της Κυριακής, που έγινε γνωστή από συνεργάτες του προέδρου της Γαλλίας.

Μεγάλης σημασίας θα είναι επίσης και η Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους υπόλοιπους αρχηγούς της Ευρώπης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την εσωτερική κατάσταση στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας την Τρίτη.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη, θα υπάρξει μια άτυπη Σύνοδος των 27 εναπομεινάντων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη συζήτηση της διαδικασίας του «διαζυγίου» και επίσης να εξεταστεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Πάντως, το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος θα τεθεί κατά τη συζήτηση των «28» την Τρίτη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπως και το ζήτημα της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο, την οποία υπό κανονικές συνθήκες θα την ασκούσε το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου