Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Βασικός στόχος της Τουρκίας να μην δημιουργηθεί κουρδικός θύλακας ανάμεσα στα σύνορα με την Συρία


Σύμφωνα με ειδικούς στην Τουρκία ο πρώτος της στόχος είναι να καταφέρει να εμποδιστεί η δημιουργία μιας κουρδικής ζώνης κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, δηλαδή σε μια ζώνη από το Ιράκ μέχρι την Αντιόχεια της Τουρκίας ανεξάρτητα από την τροπή που μπορεί να πάρει τις επόμενες μέρες η επιχείρηση ενάντια στην Συρία.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η διαπίστωση του Τούρκου διεθνολόγου Ιλτέρ Τουράν ότι, «εάν εξαιρεθούν οι περιπτώσεις της Κύπρου το 1974 και της Κορέας το 1950, είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προβαίνει σε τέτοιας μορφής στρατιωτική επιχείρηση, πράγμα που σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής».

Κατά τα άλλα, ο διεθνολόγος Μπεχλούλ Οζκάν θεωρεί πως, «μπορεί η επιχείρηση να φαίνεται ότι γίνεται εναντίον του ISIS, όμως η οργάνωση αυτή διέθετε μηδαμινή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή αυτή. Δεν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση εναντίον του ISIS, το οποίο εξ άλλου βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό στην περιοχή. Πρέπει να διατυπωθεί το ερώτημα, για ποιο λόγο δεν είχε πραγματοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα η επιχείρηση εναντίον του ISIS. Η απάντηση είναι ότι μόλις τώρα το PYD μετακινήθηκε προς δυσμάς του Ευφράτη». Η μετακίνηση αυτή πρακτικά ισοδυναμεί με την απελευθέρωση της πόλης Μάμπιτζ από τους Κούρδους.

Ο Χούσνι Μάχλι, Σύρος δημοσιογράφος με καταγωγή μάλιστα από την Τζαραμπλούς, ο οποίος ζει και εργάζεται εδώ και πάνω από 30 χρόνια στην Τουρκία, σημειώνει ότι «δεν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση. Το ISIS διέθετε στη Τζαραμπλούς περίπου 200-300 άντρες. Η Τζαραμπλούς είχε πληθυσμό δέκα χιλιάδων και το 90% αυτού του πληθυσμού, όταν τον Ιούλιο του 2012 κατέλαβε την πόλη το ISIS, είχε μετακινηθεί προς το Χαλέπι και το Γκαζιάντεπ. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι τόσο σημαντική η Τζαραμπλούς. Η επιχείρηση είναι ουσιαστικά μήνυμα προς το pd».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου