Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

«Τί θα γίνει με τα πυρηνικά όπλα στη βάση Ιντσιρλίκ;»


Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, την 15η Ιουλίου, ο Τούρκος διοικητής της βάσης του Ιντσιρλίκ συνελήφθη και τότε ξεκίνησε  προβληματισμός «για τα πυρηνικά όπλα που είναι αποθηκευμένα στην Τουρκία, σε μια χώρα που η εμπιστοσύνη  αρχισε να συζητείται».




Η Φωνή της Αμερικής  (VOA), στην αγγλική γλώσσα–γράφει το τούρκικο δημοσίευμα-αναφερόμενο στην απόπειρα πραξικοπήματος αναφέρθηκε στη σύλληψη του Τούρκου διοικητή.


 Στο μεταξύ εμπειρογνώμονες για τη διάδοση των πυρηνικών όπλων, από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών στην Καλιφόρνια,  όπως ο Τζέφρεϊ Λέβις, εξέφρασε την άποψη ότι «προς το παρόν τα πυρηνικά όπλα είναι ασφαλή» αλλά πρόσθεσε « η αποθήκευση πυρηνικών όπλων σε ασταθείς χώρες δεν είναι καλή ιδέα».



Ωστόσο, ο Λέβις, τόνισε ότι  οι εργαζόμενοι στη βάση διατηρούν τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία έχουν συμφωνηθεί από το κράτος υποδοχής «αλλά, παραμένει να μην είναι καλή ιδέα η κατοχή πυρηνικών όπλων σε μια χώρα που έχει ασταθή πολιτική»,  όπως υποστήριξε.



Εξάλλου, ο Χανς Κρίστενσεν,  διευθυντής του προγράμματος πυρηνικών πληροφοριών της Ομοσπονδίας των Αμερικανών Επιστημόνων (Federation of American Scientists), διατύπωσε την άποψή ότι «αν και εφαρμόζονται  τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορεί να εξαλειφθεί η περίπτωση ατυχήματος, με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία».



Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής στην Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, που απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες της πολιτικής των πυρηνικών όπλων, ο Άμι Γουόλφ, εξέφρασε την άποψη ότι η ανάπτυξη 200 βομβών B61 στην Ευρώπη ‘δεν έχει δείξει ότι αποτελούν αποτρεπτικό μέσο σε μια πιθανή επίθεση, καθώς την ίδια στιγμή διαταράσσεται η εσωτερική αρμονία του ΝΑΤΟ, που είναι πιο σημαντικός παράγοντας», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

http://www.echedoros-a.gr/2016/08/blog-post_67.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου