Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

"Το δημοψήφισμα δεν ανατρέπεται: Η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ οριστικά" - Η Βρετανή πρωθυπουργός «καθάρισε» τους νοσταλγούς της ΕΕ

του Γιάννη Πετρίδη
Η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι θα αιτηθεί την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προχωρήσει την διαδικασία του Brexit, βάσει του αποτελέσματος του ιστορικού δημοψηφίσματος και δεν χρειάζεται την γνώμη του βρετανικού Κοινοβουλίου, αφού η υπέρτατη πράξη άμεσης δημοκρατίας, κρίθηκε από τη νομική υπηρεσία του πρωθυπουργικού γραφείου «"απόλυτη" και "ανώτερη" από την έμμεση έκφραση δημοκρατίας δι'αντιπροσώπων».

Οπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, οι ελπίδες του Βερολίνου και των Βρυξελλών για ματααίωση του Brexit  με κάποιο  τρόπο, όπως η ερώτηση του Κοινοβουλίου, παρά το σαφές αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αποδεικνύνται φρούδες: Ο διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017 και θα προηγηθεί η ενεργοποίηση του άρθρου 50.
   
Η νομική υπηρεσία αποφάνθηκε ότι θα ήταν περίπου "πραξικόπημα" η ερώτηση στην Βουλή των Κοινοτήτων, αφού η άμεση δημοκρατία προηγείται της έμμεσης.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι η πλειοψηφία των 650 μελών του κάτω σώματος του κοινοβουλίου, Βουλής των Κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών βουλευτών των κεντροδεξιών Συντηρητικών, είναι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνω σώμα, Βουλή των Λόρδων και άρα θα μπορούσαν να ανατρέψουν το δημοψήφισμα (νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με την Ελλάδα, μάλλον...).

Αλλά στην Βρετανία, φαίνεται ότι σέβονται τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων.

Η Τ.Μέι, παρά το γεγονός ότι πριν το δημοψήφισμα είχε ταχθεί υπέρ του Bremain, έχει δηλώσει ότι θα επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που εκκινεί τις διαδικασίες του Brexit εντός του 2017, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επεξεργαστεί τη διαπραγματευτική του τακτική έναντι των Βρυξελλών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου