Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Με την υποστήριξη της αμερικανικής Αεροπορίας οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν στα κουρδικά εδάφη της Συρίας

του Πέτρου Αναστασίου
Οι τουρκικές δυνάμεις με την υποστήριξη αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων όπως τα gunship AC-130 κατάφεραν να δημιουργήσουν Ασφαλή Περιοχή βάθουςς 5-40 χλμ., μήκους περίπου 110 χλμ. και ορίζονται από την δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη που αποτελεί το δυτικό όριο του κουρδικού καντονιού Kobani και το ανατολικό όριο του κουρδικού καντονιού Afrin.

Oυσιαστικά οι Κούρδοι εκδιώκονται από τις περιοχές που έχουν καταλάβει, μέσα σε λιγότερο από 40 ώρες.

Με πυρά πυροβολικού και αεροπορική υποστήριξη πέρα από τους Αμερικανούς και από μαχητικά F-16C/D, αλλά και F-4 2020, αλλά και με ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, επιπέδου Ίλης αρμάτων, μηχανοκίνητου λόχου με ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ και ενός λόχου Ειδικών Δυνάμεων με την υποστήριξη UAV Bayraktar TB2, αλλά και με 7-10.000 άνδρες επιπλέον του τουρκικού Στρατού να υποστηρίζουν την επιχείρηση από το τουρκικό έδαφος, όλοι οι αντικειμενικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί.

Βέβαια δεν πρόκειται για επιχείρηση δημιουργίας Παρεμβαλλόμενης Ζώνης (Tampon Bölgesi), όπως "κομψά" την αποκαλεί η Αγκυρα, αλλά για εισβολή και κατοχή συριακού εδάφους

Τα τουρκικά σχέδια έχουν εκπονηθεί από καιρό και λαμβάνουν υπόψη όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Για παράδειγμα ο έλεγχος δι’ αντιπροσώπων (FSA) της Τζαραμπουλούς συνιστά το νέο πεδίο δράσεως και εφαρμογής της τουρκικής γεωστρατηγικής στην Βόρειο Συρία, αποτελώντας μοντέλο, το οποίο η Άγκυρα θα προσπαθήσει να επεκτείνει σταδιακώς και σε άλλες περιοχές. 

Η εγκαινίαση μιας νέας πολιτικής προσεγγίσεως με την Συρία του Άσαντ απέδωσε καρπούς όταν ο Συριακός Στρατός και Αεροπορία προσέβαλλαν τους Κούρδους στην Χασάκα και παρά το τελικό αποτέλεσμα, φαίνεται πως λειτούργησε ως αντιπερισπασμός προκειμένου να στραφεί η προσοχή σε μια περιοχή μακριά από την προετοιμαζόμενη επιχείρηση στην Τζαραμπουλούς.

Προφανώς με την έγκριση και αρωγή των ΗΠΑ, με την ανοχή της Ρωσίας και την αδυναμία της Συρίας οι Κούρδοι PYD/YPG καταδιώκονται προς τα αναταλικά του Ευφράτου και πλέον είναι επιβίωση της κουρδικής οντότητας στην Βόρειο Συρία.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει καταφέρει να σύρει και τις ΗΠΑ στην εκστρατεία κατώ των Κούρδων, ενώ έχει αποστασιοποιήσει την Μόσχα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου