Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ: Ιρανικά πλοία παρενόχλησαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό Nitze στα Στενά του Ορμούζ


Τέσσερα πλοία της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν παρενόχλησαν αμερικανικό πολεμικό σκάφος τη Τρίτη κοντά στα Στενά του Ορμούζ, όπως αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος, σημειώνοντας πως δύο από τα ιρανικά πλοία πλησίασαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό Nitze σε απόσταση 275 μέτρων, σε ένα επεισόδιο το οποίο περιέγραψε ως «επικίνδυνο και μη επαγγελματικό».

Τα πλοία παρενόχλησαν το αντιτορπιλικό «ασκώντας παρενόχληση υπό μεγάλες ταχύτητες και πλησιάζοντας σε μικρή απόσταση το Nitze, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις», είπε ο αξιωματούχος.

Η πηγή είπε ότι στο επεισόδιο της Τρίτης το αντιτορπιλικό προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τα ιρανικά πλοία 12 φορές, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Εκτόξευσε επίσης και 10 φωτοβολίδες στην κατεύθυνση δύο πλοίων.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία για να διατηρήσει απόσταση από τα ιρανικά πλοία, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το επεισόδιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.

«Για τέσσερις δεκαετίες, έχει ειπωθεί στην Επαναστατική Φρουρά ότι η Αμερική είναι η μεγαλύτερη απειλή της Ισλαμικής Επανάστασης», είπε ο Καρίμ Σαντζαντπούρ, ειδικός σε θέματα του Ιράν στο ίδρυμα Κάρνεγκι για τη Διεθνή Ειρήνη. «Αυτή η θεσμική κουλτούρα δεν έχει αλλάξει μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην περσινή συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μεταξύ του Ιράν αφενός και έξι δυτικών δυνάμεων, μεταξύ τους και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφ' ετέρου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου