Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Κούρδοι του YPG: «Η Τουρκία θα πληρώσει μεγάλο τίμημα με την απόφασή της να μπει στον “βάλτο” της Συρίας»

του Πάνου Σπαγόπουλου
«Η Τουρκία θα χάσει πολλά περισσότερα από όσα αναμένεται να κερδίσει από τη στιγμή που έκανε το βήμα να μπει στον “βάλτο” της Συρίας», ανέφερε ο Saleh Moslem ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Κούρδων της Συρίας PYD, μετά την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Ο εκπρόσωπος του PYD στη Γαλλία Khaled Isa, δήλωσε στο ρωσικό Sputnik ότι «η Τουρκία επιχειρεί να μετατρέψει την έμμεση κατοχή της Συρίας σε άμεση» συμπληρώνοντας πως: »Απαιτούμε από την Τουρκία να αποσυρθεί αμέσως από την επικράτεια της Συρίας και να σταματήσει να υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, αλλιώς θα είμαστε εμείς που θα τους εξαναγκάσουμε να βγουν έξω από την Συρία».

Στην Τουρκία διαδηλωτές επιδοκιμάζοντας την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Βόρεια Συρία προτρέπουν την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει μέχρι τη Δαμασκό και το Χαλέπι.


Στο μεταξύ στο μέτωπο των πολεμικών συγκρούσεων τουλάχιστον 5000 ένοπλοι αντάρτες του αποκαλούμενου «ελεύθερου συριακού Στρατού» ή αλλιώς FSA  έχουν εισέλθει στην βόρεια Συρία υπό την προστασία τουρκικών αεροσκαφών F-16 και τουρκικών ειδικών δυνάμεων προελαύνοντας προς την πόλη Jarablus η οποία ελέγχεται από την ISIS.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες –από τουρκικές πηγές όμως- οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις σε συνεργασία με τον FSA επιτίθενται τώρα στην νότια είσοδο της πόλης Jarablus.

Το τουρκικό πυροβολικό με συστήματα των 155 χλστ. Firtina βομβαρδίζει από το πρωί τις περιοχές που ελέγχονται από την ISIS στο χωριό Kilis κοντά στην πόλη ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μικτές δυνάμεις FSA και Τούρκων πλησιάζουν στο κέντρο της Jarablus.

Τα τουρκικά F-16 έχουν και επιβεβαιωμένα πλέον εισέλθει στον εναέριο χώρο της Συρίας πραγματοποιώντας συνεχείς αποστολές εναντίον στόχων της ISIS.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι οι τουρκικές επιθέσεις στην ISIS εντός συριακού εδάφους είναι στημένες και οι ένοπλοι ισλαμιστές εγκαταλείπουν «πρόθυμα» τα εδάφη που κρατούν!


Μάλιστα λένε πως οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν κύμα βομβαρδισμών στην πόλη Derik πολύ μακριά από την Jarablus.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό tweeter της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» οι τουρκικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη Keklice από τις δυνάμεις της ISIS.



Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το πόσο εύκολα οι δυνάμεις της ISIS εγκαταλείπουν τις θέσεις που κρατούν την ώρα που ο συριακός Στρατός με μεγαλύτερες δυνάμεις δεν μπορούσε να το κάνει τόσο εύκολα, ενώ να σημειωθεί πως δεν έχει καταγραφεί καμία πράξη αυτοθυσίας από τους ενόπλους της ISIS με παγιδευμένα οχήματα αυτοκτονίας.


Η... ISIS "καταρρέει": Ο FSA σε χρόνο ρεκόρ στο προπύργιο της οργάνωσης στην Τζαραμπλούς


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα αντικρουόμενα μηνύματα ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση : «Πρέπει να προστατέψουμε  την ενότητα της Συρίας και να αποτρέψουμε την δημιουργία μιας κουρδικής οντότητας»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου