Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Τούρκοι απαιτούν και απειλούν να κλείσει πυρηνικό εργοστάσιο 10 μίλια από τα αρμενο-τουρκικά σύνορα



Το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της Αρμενίας που βρίσκεται μία ανάσα (16 χλμ) από τα τουρκικά σύνορα,  αποτελεί το αντικείμενο σφοδρής κριτικής και πολλών απειλών από  «νταή» Τούρκο υπουργό , προμηνύοντας άσχημες  εξελίξεις στην περιοχή.

«Το  πυρηνικό εργοστάσιο στο Metsamor θα πρέπει να κλείσει, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να διακινδυνεύσει μια άλλη καταστροφή όπως στο Τσερνομπίλ», δήλωσε ο καθόλα «ειλικρινής» Τούρκος υπουργός ενέργειας   και φυσικών πόρων Berat  Albayrak, αναφέρει τουρκική εφημερίδα .    

Την ίδια στιγμή η Τουρκία σε συνεργασία με ρωσικές εταιρείες ετοιμάζει την κατασκευή δύο τον αριθμό , πυρηνικών εργοστασίων συν ένα ακόμη από  Αμερικανούς ή Κινέζους .

Το  πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο κατασκευάζεται στο Ακούγιου, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, αξίας 20.000.000.000 δολαρίων. Συνολικά, θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες, που θα έχουν ισχύ 4.800 MW και αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2020, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το δεύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, έχει προγραμματιστεί να κατασκευασθεί στην Σινώπη, από την κοινοπραξία της Ιαπωνίας και Γαλλίας, με ισχύ 4.480 MW. Το συνολικό ποσό της επένδυσης αναμένεται να είναι 22 δις δολάρια.


Το τρίτο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί πιθανότατα στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης από αμερικανικές “η  κατά πάσα πιθανότητα από κινεζικές εταιρείες , χωρίς όμως να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ακόμα και αν κάθε χώρα λάβει  τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τον  δικό της  πυρηνικό  σταθμό , δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις απειλές στα σύνορά μας. Πρέπει να δράσουμε για πιθανές απειλές. Συναφώς, το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Metsamor θα πρέπει να κλείσει », δήλωσε ο Albayrak στην 60η Γενική Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Το εργοστάσιο αυτό στο  Metsamor της Αρμενίας που  χτίστηκε το 1970 και βρίσκεται 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) από τα τουρκικά σύνορα,  ευρίσκεται στο στόχαστρο Τούρκων αξιωματούχων ,  όταν η Αρμενία αποφάσισε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μέχρι το 2026.

Η συμπεριφορά όμως της νέο-οθωμανικής Τουρκίας προβληματίζει ακόμα περισσότερο όλες τις ηγεσίες σε όλες τις  χώρες της περιοχής μας .

Ο τρόπος και η εικόνα που εκπέμπουν οι «Βεζύρηδες» του Ερντογάν,  οι όποιοι δίνουν εντολές και απειλούν, προδικάζουν ένα μέλλον άκρως δυσοίωνο για τους ίδιους τους Τούρκους πρωτίστως και μετά για όλους τους υπόλοιπους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου