Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

«Αερομαχίες» ΗΠΑ-Ρωσίας για την επίθεση στο κομβόι του ΟΗΕ – Βίντεο της ρωσικής Αεροπορίας δείχνει ενόπλους με βαρύ οπλισμό ανάμεσα στα φορτηγά


Αλλάζει το σενάριο για την καταστροφή του κομβόι του ΟΗΕ που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι. Όπως αναφέρει το Reuters αξιωματούχοι του ΟΗΕ αναφέρουν πως είναι σίγουροι εάν το κτύπημα προήλθε από αεροπορικό βομβαρδισμό, όπως είχαν αναφέρει εχθές.

Από την επίθεση, την οποία οι ΗΠΑ είχαν σπεύσει να αποδώσουν σε ρωσικά ή συριακά μαχητικά καταστράφηκαν συνολικά 18 από τα 31 φορτηγά της αυτοκινητοπομπής, αλλά τώρα ουδείς στον ΟΗΕ είναι σίγουρος εάν όντως επρόκειτο για αεροπορική επίθεση, ή εάν αντίθετα ήταν ακόμη μια προβοκατόρικη ενέργεια των ανταρτών προκειμένου να ρίξουν την ευθύνη στην συριακή κυβέρνηση και την Ρωσία.

Πάντως εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως ούτε ρωσικά αλλά ούτε και συριακά μαχητικά επιτέθηκαν στο κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Παρόλα αυτά η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί την Ρωσία υπεύθυνη για την επίθεση καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ρωσικά  αεροσκάφη.

Στο μεταξύ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο σύμφωνα με το όποιο στο κομβόι υπήρχε και ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι ρυμουλκώντας οπλισμό μεγάλου διαμετρήματος συνόδευε την αυτοκινητοπομπή.

Το βίντεο μεταδόθηκε από τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossyia 1 και συνοδευόταν από σχολιασμό του εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ.

«Η ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την κίνηση της αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια κατά μήκος των περιοχών του Χαλεπιού που ελέγχονται από μαχητές, έδειξε νέες λεπτομέρειες. Φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι ένα φορτηγό των τρομοκρατών που ρυμουλκούσε όπλο μεγάλου διαμετρήματος κινείται μαζί με την αυτοκινητοπομπή», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

«Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος καλύπτει ποιον: είτε το φορτηγό που έφερε τον οπλισμό καλύπτει το κομβόι με τους εθελοντές της ομάδας Λευκά Κράνη, είτε το ανάποδο», τόνισε.

Στο μέτωπο της βόρειας Συρίας δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα ύστερα από έκρηξη (πιθανότατα από μηχανισμό IED που είχε τοποθετήσει η ISIS) στην περιοχή μεταξύ της Τζαραμπλούς και του Αλ Ράι.

Το πρακτορείο Dogan ανέφερε ότι το σημερινό συμβάν ανεβάζει τις συνολικές απώλειες του τουρκικού Στρατού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» στις 10.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις αντικρουόμενες οι πληροφορίες από τις μάχες στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτές οι δυνάμεις του FSA κατέλαβαν το χωριό Bahirta, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Dabiq την πόλη όπου ο ISIS θεωρεί ότι θα δοθεί η πρώτη μάχη με τους απίστους όπως λένε οι προφητείες τους. Από την άλλη πλευρά o ISIS ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε επιθέσεις ανατολικά του αλ-Ράι με αποτέλεσμα να ανακαταλάβει τουλάχιστον 7 χωριά από τον FSA.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου