Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ρέντσι κατά Βάιντμαν: «Να κοιτάξει πρώτα τα προβλήματα των γερμανικών τραπεζών και μετά τα δικά μας»


Σε υψηλούς τόνους, αλλά και με μεγάλη δόση ειρωνείας επέλεξε να απαντήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γένς Βάιντμαν, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι «έχει ήδη γίνει κατάχρηση της ευελιξίας» και «αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσει η Ιταλία τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Σε σχετική ερώτηση που τού έγινε στην Νέα Υόρκη, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, ο Ρέντσι απάντησε πρώτα «για ποιόν Βάιντμαν συζητάμε;» και αμέσως μετά συμπλήρωσε:

«Ο διοικητής έχει ήδη μια δύσκολη αποστολή, του εκφράζω όλη μου την αλληλεγγύη, διότι πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των γερμανικών τραπεζών. Ελπίζουμε να τα καταφέρει».

Και ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε, γράφει η La Stampa, πάντα ειρωνικά, αναφερόμενος στον Βάιντμαν: «Τον αγκαλιάζουμε με στοργή και του ευχόμαστε καλή δουλειά, εφόσον οι ιταλικές τράπεζες έχουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια, αλλά στις γερμανικές υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ παράγωγα».

«Από τη μια υπάρχει η υποστήριξη της λιτότητας από εκείνους που διαθέτουν τη δύναμη για να την εφαρμόσουν, από την άλλη υπάρχουν οι θέσεις όσων χρησιμοποιούν τις δημόσιες δαπάνες σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί η άρρωστη οικονομία. Έπειτα από μια επαναπροσέγγιση, η οποία αποδείχθηκε αυταπάτη, η Ιταλία και η Γερμανία βρίσκονται σε δυο όχθες οι οποίες απέχουν όλο και περισσότερο», σχολιάζει η La Stampa.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου