Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βερολίνο και κατάρρευση της Deutschebank οδηγούν τις ευρωπαϊκές τράπεζες στην καταστροφή

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Στο απόλυτο «σκοτάδι» συμπαρασύρει μαζί της η Deutschebank, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες κάτι το οποίο δημιουργήθηκε από την εμμονή του Βερολίνου για «λιτότητα» καθώς η υποανάπτυξη στην οποία οδήγησε ολόκληρη την Ευρώπη έχει εξαφανίσει κάθε δυνατότητά τους να παράγουν κέρδη!

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) επισημαίνει ότι όχι μόνο οι ευρωπαϊκές αλλά και οι ιαπωνικές τράπεζες διολισθαίνουν λόγω των χμηλών έως μηδενικών επιτοκίων και της χαμηλής έως μηδενικής ανάπτυξης της οικονομίας.

Και τα δύο μαζί σημαίνουν ένα πράγμα: Δεν υπάρχει ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα, δεν παράγεται πλούτος και όλο και περισσότεροι «τρώνε τα έτοιμα»

Αυτό εξανεμίζει την δυνατότητα των τραπεζών να παράγουν κέρδη που να μπορούν να απορροφήσουν τις πιέσεις που δέχονται.

Με λίγα λόγια η απόδοση των κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα είναι μικρότερη κατά αρκετές μονάδες βάσης (bp) από το κόστος αυτών των κεφαλαίων και αυτό από μόνο του προκαλεί τριγμούς στο τραπεζικό σύστημα.

Η Deutshe Bank έχει ξεπεράσει πάρα πολύ το όριο μόχλευσης των κεφαλαίων της ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα δεκάδες τρισ. ευρώ παραγώγων στα οποία είναι εκτεθειμένη και το pronews.gr ήταν το μόνο μέσο στην Ελλάδα που το είχε αποκαλύψει όταν τότε ειδήσεις που αποκάλυπταν το γερμανικό «χάλι» θεωρούνταν από το κατεστημένο μιντιακό σύστημα το λιγότερο ως «φαιδρές».

Φαίνεται όμως πως στο pronews.gr αξιολογήσαμε τα πράγματα πολύ καλύτερα. Τότε γράφαμε «ανοικτή σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια είναι στα παράγωγα FWMD η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank»

Τώρα πλέον άρρωστη δεν είναι μόνο η Deutshe Bank.

Nα πούμε ότι μόλις έγινε γνωστή η κατάρρευσης της μετοχής της Deutsche Bank άλλη μια γερμανική τράπεζα η Commerzbank AG δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα στα χρηματιτήρια.

Μετά από διαρροή πληροφοριών ότι έχει στα άμεσα σχέδιά της να περικόψει περί τις 9.000 θέσεις εργασίας και να αναβάλει την τη διανομή μερίσματος στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης υπό τον νέο CEO Martin Zielke η μετοχή υποχώρησε κατά 4,4% τη Δευτέρα ενώ σήμερα καταγράφει πτώση πάνω από 1%.

«Σε ένα περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων πρέπει να κάνεις κάτι. Αλλά δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις. Οι περικοπές δαπανών είναι η προφανής επιλογή» σχολιάζει ο Andreas Plaesier, αναλυτής της Warburg Research που δίνει σύσταση hold για τη μετοχή.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες με τα μηδενικά επιτόκια ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επιτύχουν την αναχρηματοδότηση των τραπεζών και των «κόκκινων» δανείων τους που συνολικά αγγίζουν το 1 τρισ. ευρώ (τα νούμερα πλέον χάνουν το νόημά τους)

Το ίδιο όμως μέτρο απαγορεύει την επέκταση του κεφαλαίου. Συνεπώς δεν μπορούν να προκύψουν αποδόσεις.

Χωρίς αποδόσεις δεν έχεις πλέον τράπεζες και χωρίς τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει ελπίδα για την μεσαία τάξη κ.λ.π

Όπως έλεγε και ο Χέρνι Φορντ «Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί.» και το είχε στοιχειοθετήσει ήδη από τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ροτσιλντ «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου