Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

H λιβυκή κυβέρνηση ζήτησε από την Ρωσία να στείλει στρατεύματα και μαχητικά αεροσκάφη στην Λιβύη κατά του ISIS!

του Πάνου Σπαγόπουλου
H νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε από την Ρωσία να επέμβει στην Λιβύη και να την διασώσει από τον ISIS με την αποστολή στρατευμάτων και μαχητικών αεροσκαφών, σε μία εκστρατεία ανάλογη με αυτή της Συρίας.

Ο  Λίβυος στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ , Αρχηγός του Λιβυκού ΓΕΕΘΑ, της κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ , ζήτησε επίσημα από την Ρωσία να τερματίσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, και να ξεκινήσει την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε  ρωσική διπλωματική πηγή.

Η ρωσική απάντηση ήταν κατ'αρχήν θετική, αλλά πηγές του Κρεμλίνουν ζήτησαν να συζητήσουν το αίτημα "με τους εταίρους τους", δηλαδή με τους δυτικούς. Ετσι ή αλλιώς τα πετρελαϊκά αποθέματα της Λιβύης (και η ποιότητα του πετρελαίου, αλλά και η ευκολία της εξόρυξης) μετατρέπουν την Λιβύη σε "διαμάντι" στο μεσανατολικό στέμμα της Ρωσίας 

Ο Χαφτάρ μετέφερε το αίτημα του τόσο στον  Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν  όσο και στον υπουργό άμυνας Σεργκέι Σοιγκού,  μέσω του ειδικού αντιπροσώπου του Abdel Basset Badri, ο οποίος διατελεί  χρέη πρεσβευτή της Λιβύης στη Σαουδική Αραβία.

Ο Badri επισκέφθηκε τη Μόσχα την Τρίτη, όπου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη διπλωματική πηγή.

«Η συνάντηση πραγματικά έγινε . Ο Badri ήρθε στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Μπογκντάνοφ, συζήτησαν το θέμα της άρσης του εμπάργκο και την προμήθεια όπλων. Οι Λίβυοι μας ζητούν να αποστείλουμε φορητά όπλα, αλλά και βαρύ  εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και αεροπορικής υποστήριξης.  Επίσης, ζήτησαν από τη Μόσχα  να ξεκινήσει μια αντι-ισλαμική στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη,  παρόμοια με εκείνη στη Συρία», δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου