Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η Αυστραλία υιοθετεί σκληρότερα μέτρα για την χορήγηση ασύλου


Η κυβέρνηση της Αυστραλίας με νομοσχέδιο της θα επιχειρήσει να απαγορεύσει διαπαντός τα αιτήματα ασύλου σε όσους προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα διά θαλάσσης. Υπολογίζεται πως έως και 30.000 άτομα θα επηρεαστούν από το σχέδιο νόμου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, σε ομιλία του στο Σίδνεϊ, έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τον Νόμο περί Μετανάστευσης του 1958 και να αποτρέψει τα αιτήματα ασύλου σε όσους παρανόμως εισέρχονται στην Αυστραλία, ακόμη και αν είναι πρόσφυγες. Ήδη από τον 2013 ο τότε πρωθυπουργός των Εργατικών Κέβιν Ραντ είχε ξεκαθαρίσει πως η χώρα δεν θα δίνει άσυλο σε κανέναν που έρχεται μέσω θαλάσσης

«Ο νόμος θα ισχύει για όλους όσοι έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υποδοχής σε χώρες της περιοχής από την 19η Ιουλίου 2013», διευκρίνισε ο Τέρνμπουλ.
Σήμερα όσοι συλλαμβάνονται να παραβιάζουν τα σύνορα της Αυστραλίας οδηγούνται σε χώρες όπως η Παπούα Νέα Γουινέα και το Ναούρου, για να καθοριστεί αν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο.

Η νέα πολιτική – σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, Πίτερ Ντάτον – δεν θα εφαρμοστεί για όσους ήταν κάτω των 18 ετών όταν μεταφέρθηκαν είτε στη Νήσο Μάνους, είτε στο Ναούρου, είτε σε κάποια άλλη χώρα της περιοχής όπου είναι εγκατεστημένα κέντρα πρώτης υποδοχής

Ο Ντέιβιντ Μαν, δικηγόρος ο οποίος είναι γνωστός διότι υπερασπίζεται πρόσφυγες, δήλωσε ότι η Αυστραλία οφείλει να κάνει περισσότερα για να προσφέρει προστασία σε ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και έθεσε το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση λαμβάνει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

«Είναι θεμελιώδες η Αυστραλία να εντείνει την προσπάθειά της (και) να κάνει μια πολύ μεγαλύτερη συμβολή μπροστά σε αυτή την παγκόσμια κρίση», τόνισε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Ο τρόπος για να γίνει αυτό δεν είναι να προτείνονται περαιτέρω μέτρα τα οποία αφορούν μάλλον την προστασία των συνόρων, παρά την προστασία των ανθρώπων».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό έχει στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους διακινητές ανθρώπων.
Ο ίδιος ενημέρωσε πως εδώ και 800 και πλέον μέρες οι διακινητές δεν έχουν καταφέρει να φέρουν εις πέρας καμία επιχείρηση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στην Αυστραλία.

«Εάν αυτό που επιδιώκουν είναι να φέρουν ανθρώπους στην Αυστραλία, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα εγκατασταθούν ποτέ σε τούτη τη χώρα», ολοκλήρωσε ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου