Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

«Αερογέφυρα» μαχητικών στήνει ξανά η Ρωσία στη Συρία: Δεκάδες ρωσικά Su-34, Su-24 και Su-25 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στη Λαττάκεια


Μαζικές είναι οι μετακινήσεις μαχητικών αεροσκαφών της ρωσικής Αεροπορίας στη Συρία καθώς η Μόσχα αυξάνει δραματικά τον όγκο αεροπορικού πυρός στον αγώνα κατά των ισλαμιστών ανταρτών, με στόχο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στη Συρία πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters το οποίο επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ δεκάδες είναι τα ρωσικά αεροσκάφη που έχουν αποσταλεί στην αεροπορική βάση  Khmeimim, ενώ η αερογέφυρα των μεταφορικών αεροσκαφών Il-76 και μετασκευασμένων Tu-154 είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα Su-24, Su-34 αλλά και «αυξημένος αριθμός Su-25» στέλνονται συνεχώς στη Συρία προκειμένου να εντείνουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα η ρωσική εφημερίδα Izvestia ανέφερε πως μια «ομάδα» από Su-24 και Su-34 έφτασαν στην ΑΒ Hmeymim.

«Εάν χρειαστεί το γκρούπ αυτό των αεροσκαφών θα ενισχυθεί και με άλλα αεροσκάφη τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες», σημείωσε στρατιωτική πηγή για προσθέσει: «Τα επιθετικά αεροσκάφη Su-25 που θα σταλούν στην Hmeymim έχουν ήδη επιλεγεί, όπως έχουν επιλεγεί και οι μονάδες ενώ τα πληρώματα βρίσκονται σε ετοιμότητα αναμένοντας διαταγές από τους ανωτέρους τους για να πετάξουν στη Συρία».

Μετά και την κατάρρευση της εκεχειρίας αλλά και τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού  εξωτερικών Τζον Κέρι ότι «θα διακοπεί ο διπλωματικός δίαυλος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία», η Μόσχα πλέον φαίνεται -και είναι- αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση «Συρία» στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Το γεγονός όμως της διακοπής κάθε διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στη Συρία ενέχει πλέον τον μεγάλο κίνδυνο της πρόκλησης «θερμού» επεισοδίου στον εναέριο χώρο της χώρας αυτής μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών.

Αυτό γιατί η διακοπή κάθε συνεργασίας θα επηρεάσει μοιραία και το κοινό κέντρο συντονισμού των δύο χωρών για την αποφυγή «ατυχημάτων». Με τους αριθμούς όμως των ρωσικών αεροσκαφών να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στη Συρία και κατά συνέπεια με τις αποστολές τους, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αυτό το απευκταίο πλην όμως πολύ πιθανό «ατύχημα», δηλαδή εμπλοκή ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών.

Έτσι όπως τονίζουν κορυφαίοι αναλυτές οι ΗΠΑ έχουν πλέον επιλογές: Ή θα κάτσουν άπραγες βλέποντας τα συριακά στρατεύματα στο έδαφος και τη ρωσική Αεροπορία να διαλύουν τον FSA και τις άλλες τρομοκρατικές ισλαμιστές οργανώσεις που στηρίζουν όπως την al-Nusra (σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ) ή να διακόψουν κάθε επαφή με τη Μόσχα, προωθώντας τα δικά τους σχέδια με τον κίνδυνο όμως πρόκλησης σοβαρού επεισοδίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου