Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Γ. Κουμουτσάκος: «Οι τελευταίες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα εγείρουν σοβαρό προβληματισμό για την πορεία των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων»


«Οι τελευταίες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ιδίως η προειδοποίηση “προς τους γείτονες της χώρας” ότι η Κυβέρνησή του “δεν θα παραμείνει σιωπηλή”, έρχονται να προστεθούν σε σειρά δηλώσεων και πράξεων που εγείρουν σοβαρό προβληματισμό για την πορεία των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων», δήλωσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του αναφέρεται:

«Υπενθυμίζεται ότι:

 Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών, μετά την ακύρωση της σχετικής ελληνοαλβανικής συμφωνίας του 2009, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας, ύστερα από προσφυγή του τότε Αρχηγού της Αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού της γείτονος, Έντι Ράμα.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει ισχυριστεί, κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό, ότι υπάρχει δήθεν “ζήτημα Τσαμουριάς”.
Πρόσφατα, οι Αλβανικές Αρχές, με πρόσχημα την αναβάθμιση της περιοχής, αποφάσισαν να γκρεμίσουν σπίτια Ελλήνων της Χειμάρας.
  Μόλις τις τελευταίες ημέρες, υπάλληλοι του Αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών συνελήφθησαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα εθνικιστικό προπαγανδιστικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων χαρτών της “Μεγάλης Αλβανίας”, στην οποία εθνικιστικοί κύκλοι της γείτονος, εντάσσουν και ελληνικά εδάφη.
Όλα αυτά, αποτελούν σοβαρά γεγονότα που αναδεικνύουν συνεχή έξαρση του αλβανικού εθνικισμού και δεν μπορούν, ούτε και πρέπει, να εκτιμηθούν αποκομμένα από τις εξελίξεις και την αβεβαιότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει το αίτημά της για άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει σε βάθος ανασκόπηση της κατάστασης και εκτίμηση της πορείας των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας εθνικής στρατηγικής, στο κρίσιμο αυτό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου