Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική πορεία στις τελευταίες συνεδριάσεις - «Αιχμή» της ανόδου οι τράπεζες


Οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε ράλι την αγορά και τα εμπόδια

«Σημάδια ζωής» εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει διασπάσει τις 600 μονάδες.

Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στο 2016 που ο Γενικός Δείκτης ξεπερνά το ψυχολογικό αυτό όριο. Είναι ενδεικτικό ότι ο χρηματιστηριακός δείκτης έχει συμπληρώσει τρεις θετικές συνεδριάσεις με άνοδο 5,84% ενώ κατά τις τελευταίες πέντε έχει ενισχυθεί κατά 18,23%.

Την άνοδο, όπως γράφει ιστοσελίδα, «οδηγούν» αφενός το θετικό επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές κι αφετέρου οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και οι αναφορές των Ευρωπαίων αξιωματούχων που συνδέουν το κλείσιμο της β' αξιολόγησης με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται και στα ελληνικά ομόλογα τα οποία επίσης κάνουν ράλι, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να έχει υποχωρήσει έως το 7,1%.

«Αιχμή» της ανόδου αποτελούν οι τράπεζες, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα και την επιβράδυνση στον σχηματισμό νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και ορισμένα άλλα blue chips που έχουν επωφεληθεί από διάφορες εξελίξεις, όπως η μετοχή του Τιτάνα (χάρη στις εξαγγελίες Τραμπ για τις υποδομές), ο Μυτιληναίος, η Motor Oil, ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ.

Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι προϋπόθεση για όλα αυτά είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ψήφιση των μέτρων για να δοθούν στη συνέχεια οι ελαφρύνσεις στο ελληνικό χρέος.

Πάντως παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι τράπεζες χρειάζεται να αυξήσουν τον καθημερινό τζίρο πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε αξία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου