Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Έρευνες για φυσικό αέριο σε χρυσοφόρο κοίτασμα ξεκίνησε αιφνιδιαστικά η Κύπρος


του Πέτρου Αναστασίου
Η Τουρκία εξέδωσε την υπ'αριθμ. 683/2016, NAVTEX με την οποία αναγγέλλει την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα όρια των ΕΧΥ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, νότια-νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και φτάνει νοτιοανατολικά σε θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα σημεία που πραγματοποιεί έρευνες το ερευνητικό σκάφος R/V "RAMFORM TETHYS το οποίο εκτελεί από τις 20 Νοεμβρίου έρευνες για φυσικό αέριο για λογαριασμό της Κύπρου! 

Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, μία φρεγάτα και μία πυραυλάκατος βρίσκονται στην περιοχή και παρακολουθούν το  R/V "RAMFORM TETHYS" που ρυμουλκεί 14 καλώδια μήκους 1000 μέτρων με ανάπτυξη σε 1500 μέτρα και συνοδεύεται από τα σκάφη "EDT ARGONAUT", "EDT NIOVI" και "EDT ZENON".

Η Λευκωσία είχε εκδώσει την ΝAVWARN 677/2016  με την οποία ενημέρωνε ότι ξεκινούσαν πάλι στο "Οικόπεδο 11" της κυπριακής ΑΟΖ έρευνες για για φυσικό άεριο (πιθανολογείται η ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος, δεκαπλάσιου απ΄αυτό του κοιτάσματος "Αφροδίτη" που βρίσκεται δίπλα). Το Οικόπεδο 11 "γειτνιάζει" με το τεράστιο αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ και θεωρείται ότι αποτελεί υπάρχει ίδιο κοίτασμα ή συνέχεια αυτού του Ζορ που είναι μέσα στα δέκα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου του κόσμου!

Με την κυπριακή NAVWARN καλούνται τα διερχόμενα σκάφη να αποφύγουν την περιοχή που περιλαμβάνεται στις συγκεκριμένες συντεταγμένες και να κινούνται με προσοχή σε απόσταση 10 ν.μ. από τα συγκεκριμένα σκάφη.

Τα δικαιώματα της περιοχής έχουν παραχωρηθεί στην γαλλική εταιρεία Total. 

Η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι από αυτές που αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία είναι γνωστό ότι έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, πριν την λύση του Κυπριακού, με το επιχείρημα ότι η ΑΟΖ, ακόμη και αυτή στο Νότιο τμήμα του νησιού ανήκει εξίσου στους Τουρκοκυπρίους.

Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί τα τουρκικά πλοία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου