Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ντομπρόφσκις: «Τα μεγάλα δημόσια χρέη εμποδίζουν την ανάπτυξη των κρατών»


Τις ετήσιες προβλέψεις ανάπτυξης της Ευρωζώνης ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον Επίτροπο Βάλντις Ντομπρόφσκις να τονίζει πως «ζούμε σε περιόδους αργής οικονομικής δραστηριότητας, και γεωπολιτικών κινδύνων» και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί να συμπληρώνει πως 15 κράτη μέλη της Ευρωζώνης συνεχίζουν να έχουν πιθανά προβλήματα με τον προϋπολογισμό τους.  

Ο Λετονός Επίτροπος ανέφερε πως η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης παραμένει αργή και βασίζεται σε τρείς ουσιαστικούς παράγοντες – την αύξηση επενδύσεων, την συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την συνέχεια των σωστών δημοσιονομικών πρακτικών.

Σημαντικός κίνδυνος για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη είναι πάντως τα υψηλά δημόσια χρέη, αλλά ευτυχώς παρατηρείται μια μείωση των δημοσιονομικών ελλειμάτων από το 2% το 2016 στο 1.7% το 2017.

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις τόνισε πως υπάρχει και πρόβλημα στην Ευρωζώνη με την απορρόφηση διαρθρωτικών κεφαλαίων και υπογράμμισε την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης τους.

Πιέρ Μοσκοβισί: «Υπουργείο οικονομικών Ευρωζώνης πλέον η Επιτροπή».

Από τη πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομιών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτηρίζοντας ως Ευρωπαικό ΥΠΟΙΚ την Επιτροπή, ανακοίνωσε πως έπειτα από την εξέταση της Επιτροπής για τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών της Ευρωζώνης για το 2017, 15 κράτη μέλη παρουσιάζουν ποσοστά απόκλισης από τους στόχους του συμφώνου σταθερότητας. 

Σε κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους της Επιτροπής συνεχίζεται να βρίσκεται η Κύπρος μαζί με άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Λιθουανία και η Φινλανδία. 

O Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως η Κύπρος συνεχίζει να έχει σημαντική απόκλιση από τους στόχους του συμφώνου σταθερότητας και ως προς το δημοσιονομικό της έλλειμα και συνεπώς υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να πρέπει να λάβει επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στο μέλλον. 

Υπενθυμίζουμε πως η Επιτροπή εξετάζει τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, δηλαδή την έκδοση συστάσεων δύο φορές το χρόνο για τα δημοσιονομικά των κρατών μελών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις από το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης.

Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, έχει συμφωνηθεί από όλα τα κράτη μέλη και προβλέπει την διαρκή τους συμμόρφωση με δημοσιονομικούς στόχους οι οποίοι κρίνονται βιώσιμοι για την ανάπτυξη και την αποφυγή μελλοντικών κρίσεων. 

Η διαρκής μη συμμόρφωση με το σύμφωνο έχει συνέπειες φυσικά με τη μορφή παγώματος των διαρθρωτικών κεφαλαίων της ΕΕ ή ακόμα και πρόστιμα επί του ΑΕΠ. 

Η Επιτροπή θα εξετάσει εκ νέου το ζήτημα και στο Eurogroup του Δεκεμβρίου και την Άνοιξη του 2017 έτσι ώστε να λάβει αποφάσεις για τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών.

Θετική εξέλιξη πάντως είναι πως η Επίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Θύσσεν ανέφερε πως η Κύπρος βλέπει μια αισθητή βελτίωση στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μαζί με την Ισπανία.

Στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους προϋπολογισμούς της Ισπανίας και Πορτογαλίας, με τον Επίτροπο Μοσκοβισί πάντως να ξεκαθαρίζει πως έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια από τη πλευρά της Πορτογαλίας. 

Η Ιταλία η οποία έχει σημαντικές διαφωνίες με την Επιτροπή και γενικότερα τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς σχετικά με τον προϋπολογισμό της, φαίνεται να έχει κάποια κατανόηση από τον Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος αναγνώρισε τα επιπλέον κόστη που επιφέρει η προσφυγική κρίση και οι πρόσφατοι σεισμοί. 

Αίσθηση κάνει πάντως πως οι χώρες που βρίσκονται αρκετά μακριά από μια δημοσιονομική απόκλιση για πρώτη φορά ενθαρρύνονται να ξοδέψουν περισσότερα από τον προϋπολογισμό τους για την ενθάρρυνση επενδύσεων και την δημιουργία ανάπτυξης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου