Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Σοκ σε Α.Τσίπρα από ΗΠΑ - Νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ θα είναι ο θαυμαστής του Κεμάλ Newt Gingrich

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα ακόμα σοκ (το τέταρτο κατά σειρά) περιμένει την ελληνική κυβέρνηση αφού ως νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ προαλείφεται ο Newt Gingrich γνωστός για τον θαυμασμό του στον Κεμάλ Ατατούρκ!

Ο Newt Gingrich στις 19 Μαϊου του 2006 έδωσε έναν λόγο στο Κογκρέσσο για την επέτειο της γέννησης του Μustafa Kemal Atatürk! Ήταν καλεσμένος του Bob Livingston ενός πρώην Αμερικανού βουλευτή και λομπίστα της Τουρκίας ενώ ο μελλοντικός όπως όλα δείχνουν ΥΠΕΞ έδωσε τον λόγο υπό την ιδιότητα του «ιστορικού»

Ο Gingrich έδωσε έναν πολύ παθιασμένο περιληπτικό λόγο για την «καριέρα» του Atatürk: Πως μεταμορφώθηκε από απλός ήρωας πολέμου στην Gallipoli σε αρχιτέκτονα ενός νέου κράτους από τα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το «όραμα» του Τούρκου ηγέτη για «εκμοντερνισμό της κοινωνίας και όχι απλά του κράτους» και ότι μετέτρεψε την χώρα «σε μια σχολική αίθουσα»!

Αυτά τα έλεγε τότε ο Newt Gingrich ο οποίος όμως δεν αναφέρθηκε στις σφαγές κατά του Ελληνισμού που διοργάνωσε ο Κεμάλ και προφανώς δεν εξήγησε εκτενώς τι εννοούσε με τον όρο «απόλυτες μεταρρυθμίσεις».

Η ουσία είναι ότι μέσα σε λίγες ημέρες από την εκλογή Ν.Τραμπ στον προεδρικό θώκο είχαμε:

Από την πρώτη ημέρα η ελληνική κυβέρνηση η οποία σχεδόν αρνήθηκε πεισματικά να στείλει συγχαρητήρια στο νέο Αμερικανό πρόεδρο μέχρι αργά το βράδυ, δέχτηκε το πρώτο σοκ όταν η Αγκυρα "αγκάλιασε" αμέσως το νέο πρόεδρο εκμετελλευόμενη ακόμα και την τυπική, έστω αποστολή συγχαρητήριου τηλεγραφήματος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Αμέσως μίλησαν στο τηλέφωνο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ για την κατάσταση στην περιοχή, το Αιγαίο και την Μέση Ανατολή και συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική νίκη και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Εδώ υπήρξε ελληνική προσπάθεια απαξίωσης (από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα, πλην Λαϊκού Συνδέσμου) της νίκης του Ν.Τραμπ κάτι που φάνηκε από την αρχή ότι δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Ακολούθησε άμεσα το δεύτερο σοκ όταν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου που είναι ο απόστρατος στρατηγός Michael Flynn δήλωσε στην εφημερίδα Hill ότι «Θα πρέπει να δούμε τον κόσμο από την οπτική της Τουρκίας»!

«Θα πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα καθώς και πηγή σταθερότητας στην περιοχή».

Ακολουθεί όμως και τρίτο σοκ. Ο Μάικ Πένς, ο αντιπρόεδρος του Τραμπ σε δηλώσεις του στην τουρκικκή εφημερίδας“Χουριέτ” δήλωσε ότι "Η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει άμεσα τους δεσμούς με την Άγκυρα. Η αποκατάσταση θα οδηγήσει πίσω στο επίπεδο των παλαιών μεγαλείων στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Αμερικής στην περιοχή".

Tώρα έρχεται το τέταρτο σοκ με το νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ να φέρεται να είναι ο Newt Gingrich, με μια πιθανότητα ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Bob Coker

Δυστυχώς η έλλειψη ακόμα και της ελάχιστης πολιτικής διορατικότητας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, βασικά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και όχι απλώς η αδυναμία τους να προβλέψουν ή έστω να πιθανολογήσουν την εκλογή Ν.Τραμπ και συνεπώς να κάνουν εγκαίρως τα κατάλληλα "ανοίγματα" στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, θα έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα στην χώρα και στον Ελληνισμό γενικώς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου