Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

To 45% του ανατολικού Χαλεπίου υπό τον έλεγχο του συριακού Στρατού μετά την κατάληψη της Sakour - Το τέλος είναι κοντά

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
To 45% πλέον του ανατολικού Χαλεπίου ελέγχεται από τον συριακό Στρατό και πλέον τακτικά θεωρείται βέβαιο ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο ισλαμιστικός θύλακας θα έχει εξ'ολοκλήρου εξοντωθεί.

Οι ισλαμιστές της Fatah Halab αναγκάζονται να υποχωρούν συνεχώς σε ολοένα μικρότερο χώρο που σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες θα φτάσουν στο σημείο «μηδέν» δηλαδή θα βρίσκονται εντός βολής από πάσα κατεύθυνση και τότε το μόνο που θα μπορούν να κάνουν είναι είτε να παραδοθούν είτε να πεθάνουν.

Έχουν καταληΦθεί στρατηγικής σημασίας συνοικίες όπως η Haydariyah, η Sakhur η Jabal-Badro και άλλα επτά σημαντικά οικοδομικά τετράγωνα που επιτρέπουν στον συριακό Στρατό όχι μόνο την κατοχή τόσο μεγάλου μέρους του θύλακα και το «στρίμωγμα» των ισλαμιστών σε λίγα τετραγωνικά μέτρα αλλά δίνουν και τον έλεγχο όλων των μεγάλων λεωφόρων και πλεόν οι ισλαμιστές δεν μπουρούν να μετακινηθούν εντός των ακόμα υπό τον έλεγχό τους περιοχών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον θύλακα είναι το γεγονός ότι 10.000 άμαχοι βρήκαν την ευκαιρία και διέφυγαν από τυος ισλαμιστές και κατέφυγαν σε κυβερνητικές περιοχές διαλύοντας έτσι το ψεύδος της Δύσης περί βομβαρδισμού αμάχων καθώς οι ισλαμιστές τους κρατούσαν επίτηδες ως «ασπίδα» προφανώς σε κάποια «σιωπηρή» συνεννόηση με τον δυτικό μηχανισμό προπαγάνδας ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορεί για απώλειες αθώων από τους αναγκαστικούς βοβμαρδισμούς της συριακής Αεροπορίας αλλά και της συμμετοχής στις μάχες του ρωσικού τάγματος εθελοντών δυνάμεως 400 ανδρών οι οποίοι έπαιξαν μέγιστο ρόλο στις εκκαθαρίσεις στο βορειοανατολικό Χαλέπι από σπίτι σε σπίτι (πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για άνδρες με άριστη αντιτρομοκρατική εκπαίδευση)


Για να γίνει κατανοητό το τι έχει επιτευχθεί στο Χαλέπι η Sakhour τελούσε υπό ισλαμιστικό έλεγχο από το 2012!

Ήδη παραδίνονται εκατοντάδες ισλαμιστές από την οργάνωση Harakat Nouriddeen Al-Zinki στους Κούρδους των Ρeople's Protection Units (YPG) στην κουρδική συνοικία Sheikh Maqsoud για να αποφύγουν την σύλληψη από τον συριακό Στρατό και τα αντίποινα για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει

Ο ρόλος των Ρώσων εθελοντών αναμένεται να είναι πολύ σημαντικός και στη νέα διείσδυση στον υπόλοιπο ισλαμιστικό θύλακα ενώ η ρωσική Αεροπορία έχει «λιώσει» στην κυριολεξία όσους επιχειρούν να διαφύγουν στην ύπαιθρο του Χαλεπίου. 

Πλέον δεν επιχειρούν να μπουν ισλαμιστές στο Χαλέπι καθώς είναι απλά «σπατάλη» μαχητών.

Οι ισλαμιστές θα επικεντρωθούν πλεόν στην Ιντλίμπ, την Ντέιρ Εζόρ και την Ράκα όπου και εκεί όμως οι μέρες τους μετά το Χαλέπι θα είναι πολύ λίγες.

Η νίκη στο Χαλέπι θεωρείται ότι θα ενθαρύνει πολλούς Σουνίτες να επανδρώσουν τον βαριά χτυπημένο από λειψανδρία συριακό Στρατό στον οποίο πολεμούν σχεδόν αποκλειστικά Ελληνορθόδξοι και Αλεβίτες που αποτελούν το 20% του συριακού πληθυσμού αλλά έδειξαν μαχητικότητα και καρτερία και δείχνουν με την ρωσική βοήθεια να κερδίζουν μια μεγάλη γενναία νίκη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου