Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Ρομάνο Πρόντι: Τάχθηκε υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής


Ανοικτά θέση υπέρ του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής θέλησε να λάβει, σήμερα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.

«Έστω και αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται δεν διαθέτουν το αναγκαίο βάθος και σαφήνεια, λόγω της προσωπικής μου ιστορίας και των πιθανών, ευρύτερων συνεπειών, νιώθω την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω την θετική μου ψήφο στο δημοψήφισμα, με την ελπίδα η κίνηση αυτή να ευνοήσει την ενίσχυση των δημοκρατικών κανόνων, ιδίως μέσω της αναμόρφωσης του εκλογικού νόμου», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Ρομάνο Πρόντι.

«Η θετική μου ψήφος σέβεται, φυσικά, όποιον θα κάνει μια διαφορετική επιλογή», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν. Ο Πρόντι δεν χαρακτηρίζεται από πολιτική εγγύτητα προς τον Ματτέο Ρέντσι, αλλά η απόφασή του αυτή σχετίζεται, πιθανώς, με την ανάγκη σταθερότητας στην οποία έκαναν αναφορά, τις ημέρες αυτές, πολλοί πρωταγωνιστές της ιταλικής και ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Σε ότι αφορά, δε, την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, και ο ίδιος ο Ρέντσι δήλωσε, σήμερα, ότι είναι πρόθυμος να πορευθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου