Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Σε ασφυκτικό κλοιό οι ισλαμιστές αντάρτες στο Α. Χαλέπι: Κατέρρευσαν οι άμυνές τους - Παραδίδονται κατά εκατοντάδες

του Πάνου Σπαγόπουλου
Συνεχίζει ο συριακός Στρατός την επίθεσή του στο ανατολικό Χαλέπι σε μια κίνηση που πολλοί περιγράφουν ως τον «θανάσιμο εναγκαλισμό του πύθωνα».

Αυτό γιατί οι συριακές δυνάμεις προχωρούν συστηματικά και προσεκτικά περισφίγγοντας τον θύλακα των ισλαμιστών  ανταρτών στο Χαλέπι χωρίς να αφήνουν περιθώρια ελιγμών στους αντάρτες, αφαιρώντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα  να αναλάβουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία  στο πεδίο μάχης.

Οι συριακές δυνάμεις μαζί με το NDF και τις  δυνάμεις των ένοπλων σωμάτων που τους υποστηρίζουν την Liwa al-Quds,  την Harakat al-Nujba (ιρακινή πολιτοφυλακή), Hezbollah  και ένοπλα σώματα Κούρδων του YPG κατέλαβαν σήμερα ακόμη ένα προάστιο το sheikh Saeed στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ συνεχίζεται η προώθησή τους στο Al Sha'ar και στο Karam al-Tarab δυτικά από το αεροδρόμιο.

Ταυτόχρονα τουλάχιστον 8000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο τομέα της πόλης το τελευταίο 24ωρο ενώ 647 αντάρτες παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις. Συνολικά οι άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι υπολογίζονται σε 20.000.

Εκτιμάται πάντως πως τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει προσωρινή εκεχειρία προκειμένου να απομακρυνθούν περισσότεροι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στον θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι έχουν περιοριστεί σε αγώνα επιβράδυνσης των κυβερνητικών στρατευμάτων και μόνο.

Ήταν ο Άσσαντ ο στόχος της επιδρομής ισραηλινών μαχητικών κοντά στη Δαμασκό;

Στο μεταξύ το Ισραήλ συνεχίζει το «κυνήγι» των στελεχών της Hezbollah. Ισραηλινά μαχητικά εκτόξευσαν δύο βλήματα Popeye εναντίον κτιρίου στην πόλη Al-Saboorah που βρίσκεται δυτικά της Δαμασκού.

Οι εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν μέχρι την Δαμασκό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στόχος των ισραηλινών μαχητικών δεν ήταν οι συριακές δυνάμεις αλλά κορυφαίο  στέλεχος της λιβανικής φιλο-ιρανικής οργάνωσης.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως στόχος ήταν μια αποθήκη κατασκευής πυρομαχικών της Hezbollah.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που υποστηρίζουν ότι στόχος της επιδρομής ήταν ο Σύρος πρόεδρος Άσσαντ.

Σε ανάλυση που προέρχεται από την Ουάσιγκτον αναφέρεται ότι η ισραηλινή Αεροπορία η οποία διενήργησε επιδρομές στην περιφέρεια της Δαμασκού στις 11.00 το βράδυ είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς τελικά συνέβη αν και ο πρόεδρος Άσαντ απ΄ότι φαίνεται κατόρθωσε να φθάσει στο προεδρικό μέγαρο, χωρίς τα ισραηλινά μαχητικά να εντοπίσουν το αυτοκίνητό του.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι μια αυτοκινητοπομπή από 30 αυτοκίνητα χτυπήθηκε στο ενώ παράλληλα υπήρχε ένα ακόμη κονβόι από 30 άλλα αυτοκίνητα στα όρια της Δαμασκού.

Οι ισραηλινοί βομβάρδισαν την μια αυτοκινητοπομπή και λέγεται ότι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροσκάφη περισσότερα από 20 άτομα που επέβαιναν σε οχήματα που χτυπήθηκαν και κάηκαν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου