Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ρωσικό ΥΠΕΞ για Κυπριακό: «Είμαστε ενάντια στην επιβολή έξωθεν έτοιμων συνταγών»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Tην αντίθεσή της απέναντι στο εθνοκτόνο σχέδιο κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασής της με ένα τουρκικό προτεκτοράτο κάτι που προωθεί το Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη, εξέφρασε σήμερα η Ρωσία διαμέσου της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα σε κυπριακά ΜΜΕ που παρουσίασαν τη Ρωσία ως χώρα που δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, τόνισε πως «προτείνουμε σε κείνα τα ΜΜΕ που ειδικεύονται στην περιγραφή σύνθετων πολυετών διενέξεων να είναι πιο αντικειμενικά, διότι αλλιώς η διαδικασία διευθέτησης μπορεί να πάει πίσω» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Διαφαίνεται η δυσαρέσκεια συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων, που είναι προσανατολισμένοι προς τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, για τη θέση αρχών της Ρωσίας, διότι εμείς τασσόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια να επιβληθούν έξωθεν έτοιμες συνταγές και μια τεχνητή εγρήγορση με στόχο την έξοδο σε μια τελική απόφαση με οποιοδήποτε τίμημα», εκτίμησε η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι οι αντιρωσικές επινοήσεις δεν αποτελούν παρά «προπέτασμα καπνού» για να κρύψουν ρεαλιστικά προβλήματα που απαιτούν λύση στα πλαίσια της κυπριακής διευθέτησης.

Η διευθέτηση του κυπριακού μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη και σταθερή μόνο στην περίπτωση που έρθει ως αντανάκλαση της πολιτικής θέλησης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι φιλικές και όποια ζητήματα εμφανίζονται λύνονται μόνο σε φιλική βάση. Αυτό κάνει ξεχωριστές τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα για τη στάση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Τις δηλώσεις αυτές η Μ.Ζαχάροβα τις έκανε με αναρτήσεις στο Twitter 

“Anti-Russia insinuations are a smokescreen for the real problems that need to be tackled as part of the Cypriot settlement,” 

Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο του Politico το οποίο παρουσίαζε την... κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατια ως επίτευγμα και κάτι πολύ καλό για τον μέσο Ελληνοκύπριο και ότι η Ρωσία έβαζε εμπόδια σε αυτή την «καταπληκτική λύση»

Μετά το δημοσίευμα ο Ρώσος πρεσβευτής στην ΕΕ Vladimir Chizhov δήλωσε ότι «όσοι υποστηρίζουν προσπάθειες να πέσει το φταίξμο της αποτυχίας των συνομιλιών της Γενεύης είναι και άδικοι και παραπλανητικοί. Η αντιρωσική υστερία έχει γίνει μεταδοτική» .

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου