Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κύπριοι: Οι πρώτοι Έλληνες που ευχαριστούν την κυβέρνηση! - Μήνυμα ευγνωμοσύνης στο Ν.Κοτζιά

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Οι πρώτοι Έλληνες που ευχαρίστησαν την κυβέρνηση και εξέφρασαν ευγνωμοσύνη στο Ν.Κοτζιά για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στο Κυπριακό ήταν οι Κύπριοι της Διασποράς.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και Υπολοίπου Ευρώπης και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Ευαγόρας Μαυρομμάτης, εκ μέρους όλων των Κυπρίων της διασποράς που αντιπροσωπεύει, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά «για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξή του προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Κύπρου.»

«Κύριε Υπουργέ να ξέρετε ότι ο απανταχού Ελληνισμός σας παρακολουθεί και σας θαυμάζει για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, ιδιαίτερα για όσα έχουν διαδραματιστεί την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη, όπου ένεκα της δικής σας παρέμβασης, κατορθώσαμε να αποφύγουμε καταστροφικές και επικίνδυνες εξελίξεις»

Στην επιστολή  εκφράζεται εθνική περηφάνια και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά γιατί τελικά είναι ο μόνος που υποστηρίζει με σθένος τα αυτονόητα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση που είναι η εξάλειψη των παραγοντων που προκαλούν το πρόβλημα: Δηλαδή ζητάει την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των εγγυήσεων και των μονομερών παρεμβάσεων όπως ορίζονταν στην Συνθήκη της Ζυρίχης με βάσει την οποία ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αντ'αυτού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδης είχε συρθεί σε διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει τους όρους αυτούς.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και Υπολοίπου Ευρώπης, μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, με την παρούσα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξή σας προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Κύπρου, εκ μέρους όλων των Κυπρίων της διασποράς που αντιπροσωπεύω.

Κύριε Υπουργέ, να ξέρετε ότι ο απανταχού Ελληνισμός σας παρακολουθεί και σας θαυμάζει για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, ιδιαίτερα για όσα έχουν διαδραματιστεί την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη, όπου ένεκα της δικής σας παρέμβασης, κατορθώσαμε να αποφύγουμε καταστροφικές και επικίνδυνες εξελίξεις.

Με εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σας, παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία των διαπραγματεύσεων και αισθανόμαστε ότι με εσάς στο πηδάλιο θα περιφρουρηθούν τα συμφέροντα του ελληνισμού έναντι της αδιάλλακτης και επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.

Προσδοκούμε στην θετική έκβαση των συνομιλιών μέχρι την τελική δικαίωση του ελληνισμού της Κύπρου, που συνίσταται στην αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο, γεγονός που ελπίζουμε ότι θα «φρενάρει» και τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Εκφράζοντας τη θερμή μας συμπαράστασή σας ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στη δύσκολη αυτή αποστολή σας.

Με σεβασμό και εθνική περηφάνια για το πρόσωπό σας

Ευαγόρας Μαυρομμάτης»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου