Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τσίπρας: «Επέκταση δημοσιονομικής προσαγωγής για έναν και μόνο χρόνο»


Η κυβέρνηση εν όψει της αξιολόγησης δεν πρόκειται να δεχθεί να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα για μετά το 2018, παρά μονάχα την επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής «για έναν και μόνο χρόνο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, με τα δεδομένα της δυναμικής της οικονομίας είναι βέβαιο ότι ο μηχανισμός δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί.

Κατά τη συνάντησή του με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ OAEE, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ και ΟΣΕ, την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επέμεινε πως το πιθανότερο είναι ότι, όπως συνέβη και φέτος το εφάπαξ βοήθημα, θα επιτευχθεί υπερ-πλεόνασμα που θα κατευθυνθεί στους κοινωνικά ασθενέστερους.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έθεσαν σειρά ζητημάτων.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε εναντίον των συνταξιούχων ότι:

Όλες οι εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις, με αίτηση μέχρι και 12 Μαΐου 2016, θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του Οκτωβρίου και θα καταβληθούν οι σχετικές συντάξεις. Από εκεί και πέρα, κάθε νέα αίτηση συνταξιοδότησης θα οδηγεί στην απόδοση της σύνταξης μέσα σε τρεις μήνες. Αυτή η εξέλιξη γίνεται εφικτή χάρη στη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και την έκτακτη χρηματοδότησή του με 859 εκατ. ευρώ.

Όλα τα εκκρεμή εφάπαξ επιδόματα, που είχαν παγώσει από το 2013 και έχουν ήδη αρχίσει να καταβάλλονται, θα έχουν καταβληθεί στους συνταξιούχους ως τον Ιούνιο του 2017.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ανανεώνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 με σταθερή χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ και ανανέωση όλων των σχετιζόμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, συμφωνήθηκε η περαιτέρω διαβούλευση μεταξύ υπουργείου Εργασίας και συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων για την επίλυση επιμέρους θεμάτων, στο πλαίσιο και της κατάρτισης του Κανονισμού Ασφάλισης και Λοιπών Παροχών του ΕΦΚΑ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου