Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Την έντονη τουρκική ανησυχία προκαλεί η δήλωση του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο αμερικανικό ABC News, ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας στην Συρία σε στενή συνεργασία με τον κουρδικό παράγοντα, που είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος των Αμερικανών στην περιοχή.
Η πρόθεση του Αμερικανού προέδρου είναι, όπως αναφέρεται, η άμεση πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του υπουργού Άμυνας να δημιουργηθεί μια ευρεία ζώνη ασφαλείας μέσα στο συριακό έδαφος, ούτως ώστε οι πρόσφυγες να συγκεντρώνονται εκεί και να μην προωθούνται μέσω Τουρκιάς στην Ευρώπη και γενικά στην Δύση. 
Εκείνο όμως που ανησυχεί την Άγκυρα είναι ότι για την δημιουργία αυτής της ζώνης την πρωτοβουλία θα έχουν οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι αυτήν την εξέλιξη θα προχωρήσουν, όπως πιστεύουν στην Άγκυρα, στην ντεφάκτο δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην περιοχή. Μάλιστα διαγράφεται ο κίνδυνος ότι με την συνδρομή των Αμερικανών που έχουν εγκαταστήσει ισχυρές μονάδες στην Συρία, να ενώσουν το Kobani από τα ανατολικά με το Arfin στα δυτικά, προκαλώντας μια επικίνδυνη περικύκλωση της ίδιας της Τουρκίας. 
Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Άγκυρα από την Συρία και οι οποίες προκαλούν έντονη ανησυχία κάνουν λόγο για μια νέα στρατιωτική-αεροπορική βιάση που οργανώνουν οι Κούρδοι των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», (SDG), με την συνδρομή των Αμερικανών και το ενδιαφέρων αυτή την φορά είναι ότι βρίσκεται ακριβώς διπλά στα τουρκοσυριακά σύνορα νότια της περιοχής του Mardin – Kızıltepe. 
Όπως αναφέρεται, στην νέα αυτή βάση θα εγκατασταθούν μόνιμα 800 Αμερικανοί κομάντος και μεγάλος αριθμός Κούρδων μαχητών του SDG, που είναι η κύρια κουρδική στρατιωτική δύναμη της Συρίας που πρεσβεύει την ανακήρυξη ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην βόρειο Συρία. 
Οι εξελίξεις τρέχουν ενώ η Τουρκία βαδίζει σε μια πολύ κρίσιμη καμπή με το δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση, ενώ οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα περάσει, γεγονός που ανησυχεί έντονα τον Ερντογάν και τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο την ίδια ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ οργιάζουν κατά της Ελλάδας ότι έχει συμμαχήσει με τους Κούρδους και γενικότερα με τους εχθρούς τους Τουρκίας. 
Εμείς και μετά την εξέλιξη με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, χρειάζεται να έχουμε προσοχή και επαγρύπνηση. Ο νοών νοείτο. 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου