Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Συρία: Περισσότεροι από 130 νεκροί από συγκρούσεις ανάμεσα υποστηρικτές του ISIS και ισλαμιστές αντάρτες στην Ντεράα


Περισσότερα από 130 άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στα τζιχαντιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και οργανώσεων ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Συρία στην μεγάλη πλειονότητά τους μαχητές.

Οι εχθροπραξίες εκτυλίσσονται στην επαρχία Ντεράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει το συριακό τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν από αυτό που έχει καταλάβει και προσαρτήσει το Ισραήλ.

Στις μάχες, οι νεκροί εξαιτίας των οποίων ανέρχονται σε τουλάχιστον 132 από τη Δευτέρα, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιπαρατίθενται ο Στρατός Χάλεντ Μπεν αλ Ουάλιντ, μια μικρή οργάνωση που έχει ορκιστεί υποταγή στο ΙΚ από τον Μάιο του 2016, και πάνω από δέκα οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών, ανάμεσά τους η ισχυρή Άχραρ αλ Σαμ.

Οι μάχες ξεκίνησαν με μια αιφνιδιαστική έφοδο των τζιχαντιστών εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο δυτικό τμήμα αυτής της επαρχίας. 

Η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε τρεις κοινότητες, κυρίως τη Σάχεμ αλ Τζούλαν, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ιορδανία. 

Επίσης πήρε τον έλεγχο ενός λόφου στρατηγικής σημασίας ο οποίος επιβλέπει τη Νάουα, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες στη Ντεράα. 

Η οργάνωση Χάλεντ Μπεν αλ Ουάλιντ «θέλει να επεκτείνει την επιρροή της σε αυτό το τρίγωνο στρατηγικής σημασίας μεταξύ Ντεράα, Ιορδανίας και του Γκολάν», εκτίμησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Η επαρχία Ντεράα, λίκνο της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011, έχει κατατεμαχιστεί σε περιοχές που ελέγχουν κυρίως αντάρτες, το καθεστώς, αλλά και το ΙΚ. Η ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας είναι μοιρασμένη ανάμεσα στον στρατό και στους ισλαμιστές αντάρτες. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου