Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Άρχισαν τα όργανα»: Για πρώτη φορά η κυβέρνηση μιλά για «Διμερείς διακρατικές συμφωνίες εκτός ΕΕ»! - Στο «πνεύμα» Ν.Τραμπ!


O υφυπουργός Yποδομών και Δικτύων Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης τον NORTH 98, για πρώτη φορά περιέγραψε μια Ευρώπη εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ευρωζώνης και πέρα από την σκιά της Γερμανίας!

Συνάδωντας απόλυτα με όσα δήλωσε ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, μίλησε για "Διμερείς συμφωνίες μέσα σε ένα χρόνο μταξύ των χωρών του Νότου"!

"Θα δούμε το πολύ σε ένα έτος διμερείς συμβάσεις μεταξύ των χωρών του Νότου σε μια άλλη Ευρώπη, αν συνεχίσει ο Σόιμπλε να πιστεύει ότι ο ευρωπαϊκός νότος απομυζά τον βορρά Σε αυτή την περίπτωση, ο Νότος δεν έχει άλλη λύση.

Είναι ώριμο και γίνονται ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ διπλωματών και των χωρών του Νότου. Υπάρχει η διακήρυξη των χωρών αυτών που όλοι συμφωνούν σε μια διαφορετική πολιτική με αξιοπρέπεια για ανθρώπινη διαβίωση".

Στην ερώτηση αν στις δυο διαφορετικές «Ευρώπες»  θα υπάρχει ενιαίο νόμισμα, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: "Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα αυτό. Όποιος θέλει να φύγει από το ευρώ να το πράξει , αν το θέλουν οι Γερμανοί είναι δικαίωμά τους, εμείς δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν, αν θέλουν να φύγουν αυτοί ας φύγουν".

Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι ευρώ χωρίς Γερμανία δεν γίνεται, άρα μάλλον για κάποιο άλλο ευρώ, μιλά ο Ν.Μαυραγάνης, για το "ευρώ 2", πιθανότατα. Για ένα άλλο νόμισμα, κοινό στις χώρες του νότου.

Είναι η πρώτη φορά που τίθεται από εκπρόσωπο της κυβέρνησης τέτοιο θέμα και μάλιστα προσδιορίζεται και το χρονικό σημείο: "Σε ένα χρόνο".
.
Ταυτόχρονα ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανανέωση του στόλου φορτηγών και λεωφορείων  με χρηματοδοτική υποστήριξη , αλλαγές στο κόστος διοδίων για επαγγελματίες και αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα ταξί.

Πάντως είναι απίστευτο το πόσο ίδιες είναι οι απόψεις που εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων με αυτές του στενού φίλου του Ν.Τραμπ, και νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τεντ Μάλοχ (Ted Malloch), σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο BBC Radio4 και προέβλεπε μόνο διμερείς συμφωνίες με τις χώρες της ΕΕ, αφού η ΕΕ θα διαλυόταν.

Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις:

Ερώτηση: Βλέπετε θετικά ένα trade deal με την ΕΕ;

Απάντηση: Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν.

Σχολιάζοντας μετά, ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, είπε ότι ο πρέσβης το ξεκαθάρισε ότι σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το ευρώ ως νόμισμα.

Ο Τεντ Μάλοχ απάντησε ευθέως στον δημοσιογράφο ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει σε ενάμιση χρόνο. 

Ορισμένα αποσπάσματα όπως ειπώθηκαν στα αγγλικά:

– Do you think there’ll be a free trade deal with the uk before any free trade deal between America and the rest of the EU?

«I think that goes without question. The trade deal that is underway with the rest of Europe is literally D E A D. (…)»

– Do you think a free trade deal between America and the EU will ever be signed?

«I personally am not certain that there will be a European Union with which to have such negotiations. Will there be potentially numerous bi-lateral agreements with various European countries? I think the prospect, again, in a changed political reality is greater for that. (…)»

– Do you think the single currency can survive?

«The one thing I would do in 2017 is short the euro. I think it is a currency that is not only in demise but has a real problem and could in fact collapse in the coming year, year and a half».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου