Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ESM Κ.Ρέγκλινγκ ανακοίνωσε ότι δέχεται να μην ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα

του Γιάννη Πετρίδη
Επιβαιώνοντας την αλλαγή στάσης των Βρυξελλών (βασικά του Βερολίνου, αφού οι Βρυξέλλες και οι ομάδες Γιουνγκέρ-Ντάϊσενμπλουμ-Ρέγκλινγκ απλώς υπακούουν στις εντολές του Βερολίνου), ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais δήλωσε ότι «επιπλέον μέτρα για το ελληνικό χρέος αν χρειαστεί να ληφθούν, θα ληφθούν μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και βέβαια μόνο αν αυτό χρειάζεται», διατυπώνοντας την αντίθεσή του με το ΔΝΤ που θέλει μέτρα «εδώ και τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαφορές ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ αφορούν δύο πεδία. «Το πρώτο είναι ότι το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ελλάδα ενώ εμείς πιο αισιόδοξοι γιατί έχει γίνει καλύτερη πρόοδος από ό,τι αναμενόταν το 2016».

Παράλληλα, όμως, αφήνει για πρώτη φορά ορθάνοικτο το ενδεχόμενο αναθεώρησης των αρνητικών προβλέψεων και των κακών στοιχείων λέγοντας ότι «όταν πάρουμε όλα τα δεδομένα από την Αθήνα θα έχουμε καλύτερη εικόνα για αυτή την κατάσταση και ελπίζω να είμαστε σωστοί γιατί αυτό θα κάνει ευκολότερη την κατάσταση για την Ελλάδα».

Η δεύτερη διαφορά σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ είναι ότι το ΔΝΤ θέλει να ληφθούν τώρα επιπλέον μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Στην Ευρώπη πιστεύουμε ότι περαιτέρω μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και αν χρειαστεί. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική δεδομένης της αβεβαιότητας» προσθέτει ο επικεφαλής του ESM.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητούνται από την Αθήνα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου