Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

H Μόσχα προτείνει την ανάμειξη της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις για συριακό. Η Τουρκία αρνείται…


Moscow proposes to involve Egypt in the negotiations on Syria 
Η εφημερίδα «izvestia» ανέφερε ότι η Μόσχα έχει προτείνει την ένταξη της Αιγύπτου στην τρόικα των διαμεσολαβητών για το συριακό και ότι η ρωσική πρωτοβουλία χαιρετίστηκε τόσο από τη Δαμασκό όσο και από το Κάιρο, αλλά όχι από την Άγκυρα.

Η Ρωσία θεωρεί  ότι έχει γίνει απαραίτητη η προσθήκη της  Αιγύπτου στην ομάδα των 3 μεσολαβητών  που  αποτελείται από τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία . Ωστόσο, η ιδέα αυτή έχει επικριθεί από την τουρκική πλευρά ενώ τόσο η  Συρία όσο και η Αίγυπτος  τόνισαν ότι η ρωσική πρωτοβουλία θα έχει θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση εάν επιτευχθεί. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου άρχισαν να επιδεινώνται από τότε που ο αιγυπτιακός στρατός δια του Σίσι ανέτρεψε  τον τότε πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι που εκπροσωπεί το ισλαμικό κίνημα, που υποστηρίζεται από την « Μουσουλμανική Αδελφότητα ». 
Οι συρο-αιγυπτιακές  σχέσεις έχουν βελτιωθεί πρόσφατα με επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και  την επίσκεψη του επικεφαλή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας στο Κάιρο, τον Οκτώβριο. 
Σύμφωνα με αναλυτή  οι προσπάθειες της Ρωσίας για τη συμμετοχή της Αιγύπτου στη διευθέτηση του συριακού δείχνει την επιθυμία της Μόσχας να ενισχύσει το ρόλο του αραβικού κόσμου στην ειρηνευτική διαδικασία καθώς.Σε αυτήν αντιθέται η Τουρκία και χώρες του Κόλπου.RT 2.1.17 

https://dimpenews.com/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου