Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Για πρώτη φορά οι Ιρακινοί βομβάρδισαν το ISIS στην Deir Ezzor της Συρίας!


Kαταρρέει το μέτωπο των ισλαμιστών του ISIS στο Ιράκ καθώς ο ιρακινός Στρατός έχει ανακαταλάβει την ανατολική Μοσούλη και έχει αρχίσει την εκκαθάριση της δυτικής ενώ για πρώτη φορά η ιρακινή Αεροπορία κατόπιν αδείας της συριακής κυβέρνησης κτύπησε θέσεις του ISIS στην μαρτυρική Deir Ezzor ως αντίποινα στις πρόσφατες πολύνεκρες  βομβιστικές επιθέσεις της Βαγδάτης.

Αυτό σημαίνει ότι Δαμασκός και Βαγδάτη αποφάσισαν να ενοποιήσουν τις προσπάθειές τους σε ένα κοινό μέτωπο

Στόχος των βομβαρδισμών ήταν η ενίσχση του συριακού Στρατού και η αποδυνάμωση των ισλαμιστών καθώς χιλιάδες μαχητές τους ISIS επιχειρούν διαμέσου της ερήμου να φτάσουν στην Deir Ezzor.

Πιθανολογείται ότι περίπου 5.000 ισλαμιστές ενίσχυσαν το ISIS στην Deir Ezzor τους τελευταίους μήνες προερχόμενοι από την Μοσούλη που το αποτέλεσμα φαίνεται προδιαγεγραμμένο.

Το ιρακινό ΥΠΑΜ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με τους βομαβαρδισμούς της ιρακινής Αεροπορίας στην Deir Ezzor

Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης οι θέσεις του ΙSIS στο προάστιο του  Albukamal κτυπήθηκαν σφοδρώς. Η συγκερκιμένη περιοχή βρίσκεται δίπλα στην ιρακινή επαρχία της Αl-Anbar 

Είναι η πρώτη φορά που οι Ιρακινοί κτυπούν εντός συριακού εδάφους. Η άδεια που δόθηκε από την συριακή κυβέρνηση δείχνει ότι έχει συμφωνηθεί ένας σχεδιασμός μεταξύ των δύο χωρών.

Η Βαγδάτη γνωρίζει ότι χιλιάδες ισλαμιστές θα επιχειρήσουν να αποδράσουν από το Ιράκ προς την Συρία.

Η συριακή Αεροπορία λόγω απόστασης από τις βάσεις της δεν μπορεί να διεξάγει συνεχώς βομβαρδισμούς στην περιοχή των συνόρων. Η ιρακινή όμως μπορεί.Προφανώς κατέληξαν σε μια τέτοια συμφωνία επωφελής και για τις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι Μοσούλη και Ράκα είναι οι «δύο πρωτεύουσες» του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία. Η πρώτη οδεύει προς απελευθέρωση ενώ η δεύτερη έχει αποκλειστεί από παντό και διαθέτει μόνο μια νοτιοανατολική δίοδο προς ανεφοδιασμό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου