Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

JP Morgan: «Ελλάδα: Πιασμένη μεταξύ των διασταυρούμενων πυρών ΔΝΤ - Γερμανίας»


Οι διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για το βαθμό ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παραμένουν, αλλά το Βερολίνο επιμένει στη συμμετοχή του Ταμείου αναφέρει η αμερικανική τράπεζα JPMorgan σε έκθεσή της.

Η ίδια δίνει περισσότερες πιθανότητες στο ενδεχόμενο να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση με υποχώρηση της ελληνικής πλευράς για να γεφυρωθεί το χάσμα ΔΝΤ-Βερολίνου.

Στην έκθεση που φέρει τον τίτλο «Ελλάδα: Πιασμένη μεταξύ των διασταυρούμενων πυρών ΔΝΤ-Γερμανίας», η JPMorgan δίνει πιθανότητες 60% στο σενάριο να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις στα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Όμως, οι πιθανότητες που δίνει στο βασικό σενάριο έχουν μειωθεί σε σχέση με πριν καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών έχουν αυξήσει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, παρατηρεί. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, η JPMorgan δίνει 35% πιθανότητες σε επικράτηση της ΝΔ και 5% του ΣYΡΙΖΑ.

Η JPMorgan επισημαίνει ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε ιδανικά να κλείσει στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και πριν τις ολλανδικές εκλογές ώστε να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ. Όμως, oι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ φιλόδοξο.

Η αμερικανική τράπεζα περιμένει πως η Αθήνα θα κάνει πρόοδο στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων τις επόμενες εβδομάδες και το ΔΝΤ με τη Γερμανία θα διευκρινίσουν την στάση τους.

Αυτό θα επιτρέψει στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου να θέσει το πλαίσιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τα μέσα Ιουνίου και σίγουρα πριν τις μεγάλες λήξεις του Ιουλίου που καλείται να αποπληρώσει η χώρα.

Αναφορικά με τις θέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ, οι αναλυτές της JPMorgan αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά μεγάλη μείωση του ελληνικού χρέους προκαταβολικά ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, οι εκτιμήσεις του Ταμείου για τις προοπτικές ανάπτυξης και τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας μελλοντικά είναι πιο απαισιόδοξες καθώς προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.

Η JPMorgan περιμένει να μάθει περισσότερα για την στάση του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα όταν αποκαλυφθεί η έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όμως, δεν αμφιβάλλει ότι το Ταμείο θα ισχυρισθεί ότι το ελληνικό χρέος βρίσκεται σε «εκρηκτικό μονοπάτι» χωρίς μεγάλη ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου