Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Ζ. Γκάμπριελ: «Oι ΗΠΑ με καθησύχασαν για την πολιτική τους προς την Ευρώπη»


O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι έλαβε διαβεβαιώσεις κατά τις συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες σε μια ενωμένη Ευρώπη αλλά και στην συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε περιγράψει το ΝΑΤΟ ως έναν «παρωχημένο» οργανισμό προτού αναλάβει επίσημα καθήκοντα, ενώ είχε προτείνει και σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, να αποχωρήσουν δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία αποκάλεσε «όχημα της Γερμανίας».

«Όλοι μας αναστατωθήκαμε από τις διάφορες δηλώσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης» επισήμανε ο Γκάμπριελ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο οποίος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον την περασμένη εβδομάδα.

«Τόσο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς και ο συνάδελφός του Τίλερσον κατέστησαν σαφές κατά τις συνομιλίες (μας) ότι ενδιαφέρονται πολύ για μια ενωμένη Ευρώπη, ότι στηρίζουν μια διατλαντική συνεργασία με το ΝΑΤΟ» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που είχε ως στόχο να προάγει μια στενότερη σχέση με την νέα αμερικανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον, προέτρεψε τους Γερμανούς βουλευτές και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ώστε να «σταθεροποιήσουν αυτές τις επαφές».

Αναφορικά με το θέμα της Ρωσίας, ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, όχι σε βάρος της Ουκρανίας ή της Ευρώπης, αλλά εάν επιτευχθεί εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύο παγκοσμίων δυνάμεων, τότε αυτό θα είναι καλό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου