Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Εurogroup: Η συμφωνία έκλεισε - Δέσμευση για 100.000 θέσεις εργασίας με 3 δισ.!


Πριν λίγη ώρα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των Θεσμών ώστε να επιστέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) εντός ολίγων ημερών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».

H ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο.

Πρακτικά στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση!

Στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δέσμευση από πλευράς Κομισιόν , είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος.

Στα θετικά της συμφωνίας πολύ σημαντική είναι η δέσμευση από πλευράς Κομισιόν, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δισ. ευρώ για την δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Την χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την παγκόσμια τράπεζα σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Διαβάστε το Νon Paper που εξέδωσε το Μαξίμου για το κρίσιμη συμφωνία στο Eurogroup σήμερα, 20.02.2017

«Πριν από λίγη ώρα επήλθε συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και τους Επικεφαλής των Θεσμών ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία  (SLA) εντός ολίγων ημερών.
Η Συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».
Η Ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο.
Πρακτικά στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση.
Στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος.
Επίσης πολύ σημαντική είναι η δέσμευση από πλευράς Commission, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος  ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δις ευρώ για την δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δυόμιση χρόνια. 
Τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς».

Προηγούμενη ενημέρωση:

Σε συμφωνία κατέληξε η συνάντηση στις Βρυξέλλες στην οποία συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Ετσι ανοίγει και ο δρόμος για το επιτυχές κλείσιμο της β΄αξιολόγησης.

Η έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι, ευρωπαϊκή πηγή είχε αναφέρει, το σενάριο να προκύψει στη σημερινή συνεδρίαση ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα θεωρείται αρκετά πιθανό.

Αναμένεται συνεπώς, εκτός απροόπτου να ανακοινωθεί η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών μάλλον την  επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διεργασίες στο τεχνικό επίπεδο, με ορίζοντα το επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τη πρόταση των θεσμών για λήψη περεταίρω δημοσιονομικών μέτρων μετά το 2019, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες, πιθανόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το ύψος και το είδος των μέτρων θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στην Αθήνα, αν και Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν οι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, αλλά και στο φορολογικό.

«Ελεγχος» ΔΝΤ

Τα τεχνικά κλιμάκια κυρίως του ΔΝΤ αναμένεται με την επιστροφή τους να καθίσουν με «χαρτί και μολύβι» και να εξετάσουν κατά πόσο τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας για το 2016, τα οποία είναι καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, οφείλονται σε μέτρα με μη επαναλαμβανόμενη απόδοση ή σε μέτρα που έχουν δημοσιονομική συνέχεια και τα επόμενα χρόνια. Το ΔΝΤ, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμά ότι η υπεραπόδοση των στόχων του 2016 δεν βασίζεται σε μέτρα που θα παράγουν δημοσιονομικά οφέλη σε βάθος χρόνου και ότι τα οφέλη αυτά δεν είναι αρκετά για να αλλάξουν τις δικές του πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται λήψη μέτρων 2% του ΑΕΠ.

Χρέος

Επιπλέον, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε πραγματική συζήτηση για το χρέος θα μετατεθεί για μετά τις γερμανικές εκλογές αφήνοντας λίγα περιθώρια στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να παρουσιάσει οφέλη από την συμφωνία. Με το τέλος της αξιολόγησης αναμένεται να υπάρχει απλά μία συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης, που θα εξασφαλίζει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου