Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

«Στα χέρια» των ιρακινών δυνάμεων πάνω από το 1/3 της δυτικής Μοσούλης από το ISIS


Με την επιχείρηση να έχει ξεκινήσει από τις 19 Φεβρουαρίου οι ιρακινές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ανακαταλάβουν πάνω από το 1/3 της δυτικής Μοσούλης από τις δυνάμεις των  τζιχαντιστών του ISIS.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και το βασικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα. Από τις 19 Φεβρουάριου οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση ανακατάληψης του δυτικού τμήματος της πόλης, ξεκινώντας από τη νότια Μοσούλη και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες καθώς προσεγγίζουν την παλιά πόλη.

Η προέλαση αυτή αποτελεί τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Η Μοσούλη είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών τον Ιούνιο του 2014.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου