Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αλ. Χαρίτσης: Ανακοίνωσε 1,5 εκατ. ευρώ για έργα ανάδειξης της Αρχαίας Μεσσήνης


Την Αρχαία Μεσσήνη επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνεχίζοντας τη διήμερη περιοδεία σε περιοχές της Μεσσηνίας. 

Στον αρχαιολογικό χώρο τον κ. Χαρίτση  υποδέχθηκαν ο Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Πέτρος Θέμελης ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης,  καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών , της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, κα Δήμητρα Πίκουλα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη για την ξενάγησή του, στο μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, που ο ίδιος έφερε στο «φως»  αφιερώνοντας περισσότερα από 30 χρόνια στο εκεί ανασκαφικό του έργο. Παράλληλα, ανακοίνωσε, ότι ύστερα και από συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο με τον κ. Θέμελη και συζητήσεις για  ζητήματα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, έχει δεσμευτεί το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για έργα που αφορούν το φωτισμό ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου, την περίφραξη , το στέγαστρο καθώς και για το πάρκινγκ.

Η χρηματοδότηση  των έργων, καθώς έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες,  θα γίνει μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού  για κάποια απ’ αυτά , με το τμήμα Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας να τα αναλαμβάνει ενώ το έργο του «πάρκινγκ» θα γίνει κατευθείαν με τη συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης, όπως σημείωσε ο κ. Υφυπουργός.

 Παράλληλα, και ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή της Μεσσήνης, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την  αγαστή συνεργασία του  με το Δήμο Μεσσήνης και το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο έχει δεσμευτεί να τον βοηθήσει στην δημιουργία της Κεντρικής Αγοράς του Δήμου Μεσσήνης, ενός έργου πολύ σημαντικού για τους επιχειρηματίες της περιοχής.  Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσώνης, καλωσόρισε τον Αλέξη Χαρίτση, στην περιοχή της Μεσσήνης, και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είδε τον Δήμο Μεσσήνης με άλλο μάτι καθώς βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Είναι κάτι που πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος της Μεσσήνης, σημείωσε  κλείνοντας τη σύντομη δήλωση του ο δήμαρχος συγκινημένος.

Πηγή: tharrosnews.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου