Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Στουρνάρας: «Ανάγκη για λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από το 2021 - Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2% το 2016»


Από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) κ. Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την αλλαγή του μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής με χαμηλότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από το 2021.

Παράλληλα έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τη γρήγορη οριστικοποίηση της νομοθεσίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ώστε να βελτιωθεί η κουλτούρα των πληρωμών και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.  

Ο διοικητής της ΤτΕ είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι πάνω από 2% του ΑΕΠ (έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ) και σχολίασε ότι «η Ελλάδα έχει μάθει να ελέγχει του προϋπολογισμούς της και ξεπέρασε τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος κάθε χρόνο από το 2012 και μετά».

Ζήτησε τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ ως το 2021, «είμαστε κοντά, το έχουμε σχεδόν πετύχει» είπε, αλλά «ας πείσουμε τους εταίρους μας να υποχωρήσει το από το 2021 στο 2% με μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών».  

Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε ιδιαίτερα στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. Πριν την κρίση το ποσοστό ήταν 4% ενώ τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο και χρειάζεται η οριστικοποίηση της νομοθεσίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και για να βελτιωθεί η κουλτούρα των πληρωμών. 

Εξάλλου επανέλαβε την πρότασή του για μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους με αποπληρωμή μέρος των δανείων του EFSF σε ισόποσες δόσεις και κεφαλαιοποίηση της διαφοράς που θα προκύπτει ανάμεσα στα έτη σε βάθος χρόνου. 

Σε μια αναφορά με ενδιαφέρον ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι λόγω των capital controls η ναυτιλία διατηρεί τα έσοδά της στο εξωτερικό. Σε μια προσπάθεια, τέλος, να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας είπε ότι «δεν υπάρχει σύννεφο χωρίς αχτίδα φωτός».   

Πηγή

1 σχόλιο: