Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Κεγκέρογλου: «Τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι 2 χαμένα χρόνια για την ενέργεια»


Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατηγορεί την κυβέρνηση για απενεργοποίηση της χώρας και των προοπτικών ανάπτυξης αναπτύσσοντας την επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον κ. Γιώργο Σταθάκη για ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

«Τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι 2 χαμένα χρόνια για την ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου για να προσθέσει «Ιδιαίτερα όμως στον τομέα των Υδρογονανθράκων η απραξία της κυβέρνησης είναι εντυπωσιακή. Παρ’ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβε σειρά δράσεων που ήταν σε εξέλιξη:        
1) Δεν  έχει ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις και τις συμβάσεις που έχουν προκύψει από τους διαγωνισμούς που βρήκε ήδη να είναι σε εξέλιξη,
2) Δεν έχει φέρει ακόμη ούτε μια σύμβαση για κύρωση στη Βουλή, και                                                                
3)  Δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για νέες προκηρύξεις νέων οικοπέδων με αρνητικές συνέπειες στα έσοδα του κράτους και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ετήσια έσοδα 500-600 εκατ. € από το κοίτασμα «Αφροδίτη», ενώ τα ΕΛΠΕ «ανακοινώνουν ότι μετά τη σύμβαση του 2014 που υπέγραψαν με το ελληνικό δημόσιο, εκτιμούν σήμερα ότι το κοίτασμα του Πατραϊκού ξεπερνά τα 100.000.000 βαρέλια πετρελαίου».

Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2009 έχει επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης των υδρογονανθράκων για να προσθέσει «Όταν προχωρούσαμε αυτό τον σχεδιασμό κάποιοι από τους σημερινούς Κυβερνώντες ο κ. Καμμένος των ΑΝΕΛ μιλούσαν για υδατάνθρακες και κάποιοι  όπως οι Βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι  το άρθρο 156 του ν.4001/2011, με το οποίο διασφαλίσαμε περαιτέρω τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αλλά  και τα οικονομικά συμφέροντα που πηγάζουν από την αξιοποίηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), ο ΣΥΡΙΖΑ  το καταψήφισε. Το ΥΠΕΞ  βεβαίως συνεχίζει και σήμερα να αξιοποιεί το άρθρο αυτό στις ρηματικές διακοινώσεις, όταν παραβιάζονται τα χωρικά μας  ύδατα. Είναι η ανομολόγητη παραδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τα λοιπά περί άλλων τυρβάζει».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει κάθε προοπτική αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών της χώρας υποστηρίζοντας «εμείς προχωρήσαμε σε τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς και εσείς ουσιαστικά τους έχετε παγώσει.

Συγκεκριμένα:
1.Με τον πρώτο, το 2012 που ανατέθηκε στην PGS η έρευνα γεωφυσικών διασκοπήσεων για  Ιόνιο και Νότια Κρήτη,  χωρίς κόστος για το Δημόσιο και η χώρα απέκτησε για πρώτη φορά ασφαλή ερευνητικά δεδομένα.
2.Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για Πατραϊκό, Ιωάννινα, Κατάκολο και ολοκληρώθηκε η ανάθεση τους με νόμο  που κύρωσε τις συμβάσεις στη Βουλή, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.
3.Προκηρύξαμε το 2014 και κατατέθηκαν προσφορές  και φάκελοι τον Φεβρουάριο του 2015 για τα Χερσαία οικόπεδα Άρτας-Πρέβεζας-Αιτωλοακαρνανίας- Αχαΐας.
Μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα!!!!!!
4.Τον Οκτώβριο του 2014, προκηρύξαμε το Μεγάλο διαγωνισμό για 20 θαλάσσια οικόπεδα και τον Ιούνιο κατατέθηκαν οι  προσφορές.
 Έκτοτε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  δεν έπραξε τίποτα,  παρά μόνο δίνει νέες παρατάσεις κάθε τόσο στην επιτροπή διενέργειας με την τελευταία να λήγει τον Ιούνιο του 2017».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου