Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών γύρω από το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας


Λίγη ώρα πριν φτάσει στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έξι τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων και επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο "νησί του ήλιου".

Πρόκειται για πρωτοφανή πρόκληση και επιθετική κίνηση από τουρκικής πλευράς που δεν έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνική Άμυνας ο σχηματισμός των Τούρκων αποτελούνταν από μια τετράδα τουρκικών μαχητικών, από F-4E Terminator, τα οποία υποστηρίχθηκαν από δύο F-16 τα οποία μπήκαν στο FIR Αθηνών νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία και δύο ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας ώστε να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά.

Μετά από λίγα λεπτά οι Τούρκοι πιλότοι αποχώρησαν από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και από το FIR Αθηνων.

Συνολικά, σήμερα εννέα αεροσκάφη, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα πραγματοποίησαν μια παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μια παραβίαση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου