Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Με γεωπολιτική διάσταση η υπογραφείσα Συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ για τις Θαλάσσιες Μεταφορές


Στην αναβάθμιση του σταθερού θεσμικού πλαισίου των Διμερών Ναυτιλιακών Σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ στοχεύει η συμφωνία για  τις Θαλάσσιες Μεταφορές.που υπεγράφη σήμερα στον Πειραιά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Ιrit Ben-Abba.

Οπως ανακοινώθηκε από το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι διατάξεις της Συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Μεταφορές αντανακλούν τις κύριες ελληνικές προτεραιότητες στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών που, μεταξύ άλλων, θέτουν στο επίκεντρο την προστασία του ελληνικού πλοίου και του Έλληνα ναυτικού.

Εντάσσονται  δε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στρατηγικής ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της ΝΑ Μεσογείου, ιδίως στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών. Προς αυτή την κατεύθυνση, η υπογραφή της διμερούς Συμφωνίας αναμένεται να παράσχει ένα ασφαλές και αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο εδραίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Ειχαν προηγηθεί πέντε γύροι τεχνικών διαπραγματεύσεων από το 2013.

Ειδικότερα, τα κύρια σημεία της υπογραφείσας Συμφωνίας εστιάζουν:

α) στην ανεμπόδιστη πρόσβαση των πλοίων των δυο χωρών στα διεθνώς διακινούμενα φορτία, υπό καθεστώς ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού,

β) στην παροχή αμοιβαίων διευκολύνσεων σε πλοία και ναυτικούς και την υποστήριξη σε όλους τους τομείς των ναυτικών που επιβαίνουν σε πλοία των δύο χωρών,

γ) στη διευκόλυνση εγκατάστασης ναυτιλιακών εταιριών των δυο χωρών στο έδαφος του άλλου κράτους,

δ) στην προώθηση της συνεργασίας των χωρών για την εξάλειψη των εμποδίων στον τομέα των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και

ε) στην διμερή τεχνική συνεργασία επί ναυτιλιακών θεμάτων, μέσω της σύστασης Κοινής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ναυτιλιακών διοικήσεων των δυο χωρών.

Στην συνάντηση του Υπουργού με την πρέσβη, οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα και την υπογραφή της Συμφωνίας, η οποία θα συμβάλει στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα των ναυτιλιακών μεταφορών.

Στην παρέμβασή του, ο  Υπουργός κ Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία της υπογραφείσας Συμφωνίας, η οποία επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενισχύει περαιτέρω το σταθερό και αξιόπιστο νομικό πλαίσιο για τις μεταξύ τους θαλάσσιες μεταφορές, και αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων, λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η πρέσβης του Ισραήλ κ. Ιrit Ben-Abba δήλωσε ότι η συμφωνία αντικατοπτρίζει την κοινή βούληση των δύο χωρών για την ενίσχυση των διμερών ανταλλαγών σε πολλαπλούς τομείς. Όπως σημείωσε, "το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν εδώ και χρόνια σχέσεις στη ναυτιλία, ενώ οι λιμένες του Πειραιά, της Χάιφα και του Αστόντ πάντοτε ήταν σημαντικοί προορισμοί για τα εμπορεύματα”.

Υπογράμμισε ακόμα ότι “ή συμφωνία θα εδραιώσει την ναυτιλιακή συνεργασία μας, ενώ η δημιουργία διμερούς ομάδας εργασίας θα προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση της”.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου