Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Δημοσκόπηση: Σε κορύφωση ο εθνικισμός στα Σκόπια


Πάνω από το 80% των πολιτών αντιτίθεται στη διγλωσσία στην επικράτεια, σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών στα Σκόπια (ipis.org.mk).

Η αλβανική konica.al αναφέρεται στη δημοσκόπήση και σημειώνει την έξαρση του εθνικισμού στα Σκόπια

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αξιολογούν θετικά τη στάση του  επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι σε ποσοστό 26%, ακολουθεί ο αρχηγός του SDSM με 13,5%, ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι  με 4,5 τοις εκατό, ο πρόεδρος της χώρας,  Γκιόργκε Ιβάνοφ με 3% και ο Μπιλάλ Κασάμι από το κίνημα Besa με 1,1 %.


Για το ζήτημα της αποδοχής της πλατφόρμας των Αλβανών και της διγλωσσίας το 54% εξέφρασε τη θέση ότι θα αποτελούσε προοίμιο για μεγάλες διαιρέσεις και πιθανόν ομοσπονδιοποίηση, το 23,8 % εκτίμησε  ότι δεν θα αλλάξει τίποτε , μόνον θα προωθηθούν τα δικαιώματα των Αλβανών, ενώ το 22,1 % απάντησε ‘δεν ξέρω’.


Αρνητική σε ποσοστό 72,5% ήταν η αποδοχή της πλατφόρμας των αλβανικών κομμάτων προκειμένου να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ, ενώ το 15,2 % υποστήριξε αυτή τη θέση και 12,3 τοις εκατό απάντησε ‘δεν ξέρω’.


Το 81% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά  της διγλωσσίας σε όλη την επικράτεια και μόνο το 12,2 τοις εκατό τάχθηκε υπέρ, ενώ 6% δεν απάντησε.


Επίσης, το 52,2 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η προσφορά του Γκρούεφσκι να υποστηρίξει μια κυβέρνηση του SDSM εάν δεν αποδεχθεί την αλβανική πλατφόρμα φαίνεται ειλικρινής προσπάθεια για να σώσει τη χώρα από την ομοσπονδιοποίηση και το διαμελισμό της.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική μεταξύ της 10ης και 13ης Μαρτίου, ερωτήθηκαν 1100 ενήλικες από όλη την επικράτεια του νότιου σλαβικού κράτους.

(telegraf.mk, konica.al)
http://www.echedoros-a.gr/2017/03/blog-post_899.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου