Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Φ. Στάινμπεργκ: Θα υπάρξει μια ορισμένη ευελιξία για το πρωτογενές πλεόνασμα


«Θεωρώ ότι θα υπάρξει μια ορισμένη ευελιξία» για το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε ο Φίλιπ Στάινμπεργκ, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας στο Spiegel online στο περιθώριο του οικονομικού Forum των Δελφών.

Στο -υπό σοσιαλδημοκρτική ηγεσία- υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας υπάρχει συμπάθεια για ηπιότερους στόχους ως προς το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών (υπό τον χριστιανοδημοκράτη Β. Σόιμπλε) διέψευσε την περασμένη εβδομάδα ότι άλλαξε την στάση του, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Η Ελλάδα έχει λάβει όμως μηνύματα ότι η Γερμανία θα μπορούσε να μετριάσει τις απαιτήσεις της σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel online από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους. Συνεπώς, η μέχρι σήμερα αόριστη υπόσχεση για μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις θα μπορούσε τώρα να συγκεκριμενοποιηθεί. Σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές η Γερμανία προτίθεται να δεχτεί να μην πρέπει η Ελλάδα να έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, αλλά να μπορεί να χαλαρώσει την πολιτική της λιτότητας σαφώς νωρίτερα, όπως γράφει.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου είπε συγκεκριμένα στο γερμανικό περιοδικό για την μείωση της διάρκειας του πρωτογενούς πλεονάσματος: «H Γερμανία είναι έτοιμη να την αποδεχθεί, διότι και το Βερολίνο επιθυμεί το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και για να γίνει αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί το τεράστιο πλεόνασμα των 3,5% περισσότερο από τρία χρόνια». Κατά τον Έλληνα υπουργό Οικονομίας «υπάρχει τώρα μια γενική βούληση όλων των εμπλεκομένων να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν ταχύτερα», όπως δήλωσε στο Spiegel στο περιθώριο του οικονομικού Forum των Δελφών. «Τα σημαντικότερα ανοικτά θέματα θα λυθούν αυτήν την εβδομάδα», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου στο γερμανικό περιοδικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου